В Україні стрімко дорожчає м'ясо. За рік вартість м'яса зросла на чверть, втім, найбільше в ціні додав саме наш національний продукт – свинина. А все тому, що в Україні її майже не виробляють, в основному імпортують.
З початку року свинина дорожчала щомісяця – на відсоток. З січня по липень її завезли в Україну на 15,5 мільйона доларів. Найбільше з Німеччини, Нідерландів і Данії. І вітчизняна свинина влітає покупцям в копієчку. Кіло сала – 95 гривень.
Віктор каже: свинину на продаж беруть в Білій Церкві. Тамтешній постачальник ціни піднімає повільно, але постійно. Стверджує, утримання тварин щодня дорожчає.
Продавці зізнаються: до осені свинина буде стабільно дорожчати, принаймні, про це їм кажуть виробники в регіонах.
Раніше повідомлялося, що найактивніше серед усіх сортів м'яса в Україні виробляється курятина, споживання якої зростаєз кожним роком – продукція вітчизняних птахофабрик користується попитом як на внутрішньому , так і на міжнародному ринках .
Читайте також:
- Як правильно приготувати бефстроганов
- Як приготувати мексиканські буріто зі свининою і овочами
- Пожарські котлети: класичний рецепт приготування
- Швидко і смачно: спагетті з м'ясним соусом
- Лайфхак: як приготувати смачні соуси до м'яса
- Рецепт дня: картопля з м'ясом в рукаві
- На ярмарках в Києві заборонили продавати м'ясо і ковбасу
- Свинячі шніцелі з пряним вершково-грибним соусом