Виробництво цукру в Україні 2019-2020 маркетингового року (МР, вересень – серпень) може скоротитися на 23-29% порівняно з попереднім МР – до 1,3-1,4 млн тонн. Про це інформує прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) "Укрцукор".
У повідомленні говориться, що у наступному виробничому сезоні будуть працювати 34-35 цукрових підприємств, а сезоном раніше їх було 42.
У НАБУ прогнозують не тільки скорочення виробництва цукру, а й підвищення цін на нього.
"Світовий профіцит протягом декількох років не найкращим чином позначився на стані виробництва цукру в Україні. Надмірний цукор "тиснув" на ціни і опускав їх все нижче і нижче, далеко за кордон беззбитковості виробництва,"вимиваючи" всі фінансові резерви виробників, як у світі , так і в Україні. Наразі досить важко прогнозувати врожайність і цукристість буряка, посів якого практично завершено", – заявила заступник голови правління НАЦУ Руслана Бутило.
Нагадаємо, виробництво цукру 2018-2019 МР в Україні скоротилося на 15% – до 1,82 млн т.
У лютому "Укрцукор" спрогнозував, що посівні площі цукрових буряків поточного МР складуть близько 220-230 тис. га, що майже на чверть менше, ніж роком раніше.
Якої шкоди завдає цукор організму, розбиралися журналісти "Сьогодні":