Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Зробити стартовою
27,17
30,85
РУС

У скільки обійдеться новорічний стіл 2019 і як заощадити

Накопичуємо гроші на олів'є і закуповується спиртним, сиром і ковбасою

У скільки обійдеться новорічний стіл 2019 і як заощадити Економіка Накопичуємо гроші на олів'є і закуповується спиртним, сиром і ковбасою

Тим,хтозвикзустрічатиНовийрік,не шкодуючикоштівнасвятковийстіл,вжесьогоднівартозбиратигрошііробитизапаси"довгограючих"продуктів.Аджечерезнеповнідвамісяцівитратинаменю,аналогічнеторішньому,виявлятьсяприблизнона20%більше,ніжвгрудні2017го."Сегодня"оцінила,щовжеподорожчалонайбільшеіможещедодативцінівлистопаді-грудні,атакожщовартоприкупитивжезараз,і з якоюїжеюівипивкоюпоспішатинемаєсенсучерез прийдешніноворічнірозпродажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Подорожчало

Поки,за підрахункамиДержслужбистатистики,всі продуктизатри кварталивиросливцініна12,5%,в порівняннізтрьомакварталами2017 року.Алез огляду на,що,за останнімпрогнозомНацбанку,інфляціяза2018рікдійдедо10,1%,прискорилисявжовтні-груднімайжевдвічі,абовсередньомупо1,5%на місяць,неважкопідрахувати,щопродуктиможутьподорожчатизарікна17-17,5%,аспиртне-на24-25%(затри кварталивжемаємозростанняціннаньогона19%).Врезультатіноворічнеменю,аналогічнеторішньому,обійдетьсяприблизнона20%дорожче.

Для прикладу: якщо рік тому, за підрахунками "Сегодня", середній стіл на шістьох дорослих (три жінки і троє чоловіків), що включав три пляшки шампанського, три пляшки коньяку, незмінний олів'є і стандартний набір холодних і гарячих закусок обійшовся в 2900 грн, то в цьому році доведеться витратити на таке ж меню вже майже 3500 грн (+600 грн). Головні "винуватці" подорожчання – спиртне, м'ясна і рибна нарізка, сири і яйця, що входять до складу олів'є. Пляшка українського коньяку 5* з січня подорожчала на 35-40 грн, українське витримане шампанське – на 20-25 грн, кіло сирокопченої ковбаси – на 50-60 грн, кіло твердого сиру витримки 12 місяців – на 60-70 грн, кіло червоної риби - на 100-120 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Запасаємося

За прогнозамигендиректораУкраїнськоїасоціаціїпостачальниківторговельнихмережОлексіяДорошенка,влистопаді-груднінасчекаєзростанняцінпрактичнонавсікомпонентиноворічногостолу.Томувсекупленесьогоднігарантовановиявитьсядешевше,ніжвгрудні.Очевидно,щоза1,5місяцідосвятанемаєсенсубратищось таке, що швидко псується,крімсирівісковбаси,за умови,щовонасвіжа.

"Якщовзятицілуголовкусиру(1,5-2кг)витримки12місяцівібільше,товонане зіпсуєтьсявхолодильнику3-4місяці,-розповіланампродавецьринку"Столичний"підКиєвомОльга.-Покицінананеї280-320грн/кг,залежновідсорту,алепередНовимрокомпопитвиросте,цінатеж,на30-40грн/кг".

У багатьохсупермаркетахзаразпроходятьакціїнаспиртне.Наприклад,0,7лпляшкувіскіаборомусередньогоціновогосегментаможнакупитина25-30%дешевшезвичайного-за190-200грн.

Що не запасати

Експертине радятьзапасатисяшампанським(крімелітногоісухоговитримкою3 роки),адженаньогоперед31 грудня,якправило,буваютьхорошіакції.Наприклад:"Трипляшкиза ціноюдвох","Купишампанськеіотримайбезкоштовносікабосолодкийнапій".Топ-менеджероднієїзмережсупермаркетівВолодимирМолчановрозповівнам,щоцеприблизноначвертьзбільшує продажінедорогого(до100грн)ігристого.Такіжакціїможливідляпакетованихсоків,алемалопопулярних.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Ви зараз переглядаєте новину " У скільки обійдеться новорічний стіл 2019 і як заощадити". Інші Економіка дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРЫ:

Коновалова Христина , Олександр Панченко

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Орфографічна помилка в тексті:
Послати повідомлення про помилку автору?
Повідомлення повинно містити не більше 250 символів
Виділіть некоректний текст мишкою
Дякуємо! Повідомлення відправлено.
Загрузка...