Перед новорічними святами українські супермаркети під виглядом акцій збувають неякісні продукти. Журналісти "Сегодня" вирушили на ревізію магазинів і з'ясували, що намагаються підкласти неуважним покупцям.
В одному з супермаркетів риба, ковбаса і сири лежать на підлозі під прилавком. Температурний режим не дотримується, а отже, їсти ці продукти тепер небезпечно. Втім, покупець цього не знає.
У холодильнику ж виявилася червона ікра. Правда, скільки вона пролежала, невідомо – маркування на упаковці немає. А з партії яєць без ризику можна купити тільки три десятка – у всіх інших термін придатності до 8 грудня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Крім того, в магазині знайшлася прострочена горілка, якою теж можна отруїтися. На пляшках виявилися два маркування – справжню дату виробництва намагалися заклеїти.
Шматок сиру за 100 гривень виявився простроченим на шість днів, на ньому вже здулася упаковка. Цю помилку в супермаркеті визнали і пообіцяли прибрати зіпсований товар, а також покарати продавців.
"У нас є певна схема штрафів, будуть зніматися також премії. Магазин дуже великий, асортимент великий і ми працюємо над цим", – говорить адміністратор магазину Андрій Коцюк.
Але небезпечні продукти є не тільки у великих магазинах – в продуктовому мінімаркет знайшлася пачка пельменів, термін придатності яких закінчився ще у вересні. Крім того, в одному з контейнерів змішали свіжі і несвіжі напівфабрикати, а сири потрібно було прибрати з прилавка ще півроку тому. При цьому продавці повернули всі лежані товари на полиці – чекають неуважних покупців.
Раніше повідомлялося, що в Україні набирає обертів торгівля простроченими продуктами, які люди скуповують заради економії.