Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Зробити стартовою
28,01
31,9
РУС

Як вибрати якісну паску в магазині: рада кондитера

Україна

Не варто купувати дорогу імпортну пасхальну випічку, яка може зберігатися близько півроку

Паски не повинні зберігатися більше 12 днів. Фото: instagram.com/ylka_48rus
Паски не повинні зберігатися більше 12 днів. Фото: instagram.com/ylka_48rus.
Як вибрати якісну паску в магазині: рада кондитера //smm2.ollcdn.net/img/article/7121/33_main.jpg //smm4.ollcdn.net/img/article/7121/33_tn.jpg Пасха-2016 Не варто купувати дорогу імпортну пасхальну випічку, яка може зберігатися близько півроку

В одному з сюжетів програми "Ранок з Україною" на каналі "Україна" з ведучими Сергієм Зеніним і Світланою Катренко кондитер розповіла, як вибрати смачну паску.

Вже через кілька днів православні християни святкуватимуть велике свято – Воскресіння Христове. Напередодні Великодня журналісти каналу "Україна" провели дослідження і запитали у фахівця, кондитера Анастасії, як вибрати безпечну для здоров'я паску в супермаркетах.

Журналісти разом з Настею відправилися в магазини, де купили три паски від різних виробників. Коли кондитер розрізала випічку, то виявила, що всі вироби мають приємний жовтий колір. Але Настя зазначила, що такий відтінок виробники досягли завдяки харчового барвника, а не яйцям. Крім того, в складі однієї з пасок яєць взагалі не було. Фахівець також додала, що не варто купувати дорогу імпортну пасхальну випічку, яка може зберігатися близько півроку.

"У таких пасочек термін зберігання 3-6 місяців і це ненормально. Це означає, що вони містять консерванти", – прокоментувала Анастасія.

Також кондитер розповіла журналістам шоу "Ранок з Україною", що часто великі паски, по 0,5 кілограма, бувають глевким всередині, тому порадила купувати невеликі кондитерські вироби і стежити за тим, щоб глазур на них була сухою, а не вологою.

За рекомендацією Насті, українцям перед покупкою пасок слід уважно вивчити їх етикетку, в складі яких обов'язково повинні бути вершкове масло, а не маргарин, яйця, а не яєчний порошок і молоко, а не вода.

"Стандарту зберігання для пасхального хліба, як такого, немає. Він зберігається зазвичай 8-12 діб з дня виготовлення. Якщо паска починає пліснявіти, значить, вона виготовлена з неякісних продуктів: кислого молока або поганого жиру", – розповіла кондитер Настя.

Дивіться програму "Ранок з Україною" по буднях в ефірі каналу "Україна" о 7:15.

Джерело:

Канал "Україна"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Орфографічна помилка в тексті:
Послати повідомлення про помилку автору?
Повідомлення повинно містити не більше 250 символів
Виділіть некоректний текст мишкою
Дякуємо! Повідомлення відправлено.
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...