ПАТ "Київхліб", найбільший столичний виробник хліба і хлібобулочних виробів, має намір збільшити обсяги експортних поставок за рахунок продукції тривалого зберігання і кондитерських виробів.
"У нас є перші поставки заморожених тортів на ринок Америки. Ми щомісяця відправляємо продукцію тривалого зберігання – близько 100 тонн до Німеччини. Ми щойно повернулися з виставки в Кельні, де підписали низку контрактів. Підписали контакти і з Азербайджаном", – повідомив голова правління "Київхліба" Володимир Череда.
За його словами, стратегія розвитку компанії передбачає вихід на зовнішні ринки з продукцією тривалого зберігання та кондитерської групи з тим, щоб перекривати збитки, існуючі на внутрішньому ринку.
ПАТ "Київхліб" (до 2011 року – ВАТ) створено в 1996 році шляхом перетворення державного підприємства "Київхлібпром". Найбільший виробник хліба та хлібобулочних виробів у столиці України.