У Києві впроваджують нову систему шкільних сніданків. Дитина сама вибиратиме, що і скільки класти собі в тарілку. Це – так зване мультипрофільне харчування. Журналісти "Сьогодні" дізнавалися, як це буде і чим годуватимуть дітей.
В одній зі столичних шкіл за такою системою організували майже шведський стіл в рамках експерименту. Шкільний кухар Ірина Тюріна каже, що раніше кожен сніданок був для неї, наче удар ножем по серцю, тому що діти залишалися голодні, а зіпсовані страви перетворювалися на помиї. Вона зазначає, що зараз діти намагаються все спробувати потроху і все з'їдають.
Чиновники обіцяють, що за рік-півтора така система харчування молодших школярів повинна стати обов'язковою в усіх столичних школах.
"У цьому полягає сенс мультипрофільного харчування – дитина бере, що хоче і скільки хоче", – зазначив Заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.
Зняти пробу зі страв вирішили і журналісти "Сьогодні" разом з шеф-кухарем шкільної їдальні Ігорем Черновим, який вже 30 років готує для дітей. Серед школярів же йогурт з полуницею розійшовся миттєво, а на молочні макарони діти майже і не подивились. Також вони за обидві щоки наминали булочки і фрукти, а сирну запіканку не хочуть. Чи сподобалася дітям їжа – завжди можна зрозуміти по тарілках.
Нагадаємо, що здорове харчування в Україні коштує дешевше шкідливої їжі.
Також читайте про новий санітарний регламент для шкіл.