Щоб отримати подвійну порцію жирних кислот Омега-3 на сніданок, приготуйте запечені яйця в авокадо. Ця страва корисна для серця за рахунок високого вмісту білка, клітковини і поліненасичених жирів. Вона також здатна нормалізувати рівень цукру в крові.
У рецепті використовується подрібнена зелена цибуля, але ви можете замінити її будь-якими пряними травами на свій смак. Столова ложка сальси або іншого гострого соусу теж не буде зайвою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Запечені яйця в авокадо
Інгредієнти на 2-4 порції:
- 2 стиглих авокадо
- 4 свіжих яйця
- 1/8 чайної ложки перцю
- дрібка солі
- 1 столова ложка нарізаної зеленої цибулі
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Розрізати авокадо навпіл і вийняти кісточку. Витягти близько двох столових ложок м'якоті з середини авокадо, щоб там помістилося яйце.
- Викласти човники з авокадо в невелику форму для випічки. Розбити яйце в кожну половинку авокадо. Постарайтеся спочатку помістити жовток, і тільки потім білок.
- Відправити в духовку і запікати протягом 15-20 хвилин. Час приготування залежить від розміру яєць і авокадо. За цей час білки повинні "схопитися".
- Дістаньте з духовки, потім приправьте сіллю, перцем і рубаною зеленню.
Нагадаємо, раніше дієтологи назвали сім причин, чому корисно їсти авокадо щодня.