Постимо зі смаком: три рецепти вишуканих страв з гарбуза, грибів і мюслі

На закуску гриби з журавлиною під горіховою шубою, як основне блюдо – гарбуз, фарширований кіноа, а на десерт – батончики з пластівців, насіння і горіхів

ГАРБУЗ, ФАРШИРОВАНИЙ КІНОА

new_image2_319

Реклама

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Гарбуз 1,5 кг
  • Кіноа (або рис) 120 г
  • Морква 2 шт.
  • Родзинки 100 г
  • Лук 2 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Коріандр кілька гілочок
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Приготування (60 хвилин):

Відварити кіноа в киплячій підсоленій воді, дотримуючись часу, вказаного на упаковці.

Реклама

Замочити родзинки в гарячій воді. Коли вони розбухнуть, злити зайву воду.

Очистити цибулю, моркву і часник. Цибулю і часник дрібно нарізати. Моркву нарізати середніми кубиками. Коріандр дрібно нарубати.

З гарбуза зрізати верхню частину і акуратно видалити ложкою насіння. У нагрітої з оливковою олією сковороді обсмажити цибулю і часник. Потім додати моркву, посолити, поперчити і готувати близько 10 хвилин. Зняти сковороду з плити, додати кіноа, родзинки і коріандр. Перемішати.

Реклама

Нафарширувати приготовленою начинкою гарбуз, накрити верхньою частиною і запікати в попередньо розігрітій до 180° С духовці 40 хвилин.

ШАМПІНЬЙОНИ З ЖУРАВЛИНОЮ

new_image_332

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • Печериці 450 г
  • Волоські горіхи 1/4 чашки
  • Часник 2 зубчики
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Лук-шалот 1/2 чашки
  • Шавлія 2 ст. л.
  • Розмарин 2 ч. л.
  • Чебрець 1/4 ч. л.
  • Морська сіль 1/4 ч. л.
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Сушена журавлина 1/3 чашки
  • Винний оцет 1 ч. л.
  • Петрушка 1/4 чашки

Приготування (60 хвилин):

Розігрійте духовку до 200 градусів. Велике деко застеліть папером для випікання. Видаліть ніжки печериць. До кухонного комбайну або до чаші блендера викладіть 1 стакан волоських горіхів, подрібніть 15-20 разів.

Нагрійте великий сотейник на середньому вогні і додайте трохи оливкового масла, подрібнені волоські горіхи, дрібно нарізану цибулю-шалот, подрібнені шавлію, розмарин і чебрець. Посоліть, поперчіть. Готуйте 5-7 хвилин, часто помішуючи. Зніміть з вогню, додайте журавлину і винний оцет. Посоліть, поперчіть.

Гриби нафаршируйте сумішшю, посипте волоськими горіхами. Випікайте 15-20 хвилин. Прикрасьте блюдо рубаною петрушкою.

ДОМАШНІ БАТОНЧИКИ МЮСЛІ З БАНАНОМ

new_image3_268

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • Вівсяні пластівці 170-200 г
  • Вівсяні висівки 1 ст. л.
  • Сухофрукти (фініки/родзинки/чорнослив/курага) 100 г
  • Горіхи, насіння (будь-які) 80 г
  • Насіння льону 2 ст. л.
  • Насіння кунжуту 2 ст. л.
  • Банан (дуже стиглий) 1 шт.
  • Арахісова паста (натуральна, без гідрогенізованого масла) 1 ст. л.
  • Мед (за бажанням), стевія або цукор 1 ст. л.
  • Масло кокосове 3 ст. л.
  • Кориця 1 ч. л.
  • сіль дрібка

Приготування (90 хвилин):

Духовку розігріти до 180 градусів. Деко застелити папером для випічки, рівним шаром розподілити пластівці і відправити їх до духовки підсушитися на 20-25 хвилин, вони повинні стати золотистого кольору.

Сухофрукти промити і замочити хвилин на 15-20.

Подрібнити половину горіхів ножем (не дуже дрібно). До чаші блендера скласти іншу половину горіхів, сухофрукти, арахісову пасту, мед, пробити пульсуючими рухами кілька разів.

Порада: не закидайте до чаші блендера всі горіхи і насіння одночасно (особливо темні за кольором, наприклад, чорний кунжут і насіння льону – їх краще взагалі не подрібнювати): це може забарвити масу в сірий колір, і ваші батончики матимуть непривабливий вигляд).

Банан розім'яти до стану пюре. До глибокої миски відправити вівсяні пластівці і висівки, горіхи, подрібнену масу з блендера, насіння льону та кунжуту, бананове пюре, кокосове масло, корицю і дрібку солі.

Суміш ретельно перемішати, дати постояти 5-10 хвилин, щоб пластівці набрякли. Маса повинна бути липкою, але не сильно вологою. Якщо суміш суха, додайте трохи води (можна меду або пару ложок олії). Якщо ж навпаки, додайте ще 1-2 ложки висівок.

Перекласти масу на деко, застелене пергаментом (або до силіконової форми), щільно утрамбувати. Випікати 40-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів в духовці.

Витягти з форми, остудити і розрізати пласт на невеликі батончики. Після повного охолодження вони будуть щільнішими і хрусткішими. Їх можна зберігати в морозильній камері до 2-3 місяців, переклавши кожен шаром пергаментного паперу, в контейнері, який щільно закривається.

Дякуємо за рецепти шеф-кухарю проекту "Здоровий Київ".

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти