Таргани на тарілці: як українці експериментують з їжею

Дієтологи не радять повністю міняти раціон, але любителі незвичайної їжі з ними не згодні

Заморити черв'ячка, знаючи, що він тільки що повзав на тарілці. Дмитро Вовк і Олександра Іванова не бояться експериментів в їжі. Головний інгредієнт в стравах – комахи.

Реклама

На аперитив у них личинка воскової молі – старовинний козацький засіб проти сухот. На закуску – тарган. До нього Дмитро додає зоофобусів і ретельно смажить.

На основне блюдо справжній делікатес – скорпіон. "Хітин дуже корисний, він очищає, має абсорбуючу дію", – розповідає Дмитро. До скорпіона Олександра додає бджолиний підмор і цвіркунів.

Правда, дієтолог Борис Скачко радить все ж відокремлювати мух від котлет. "Боюся, що організм слов'ян і не адаптується до такої системи харчування. Все-таки українці досить працездатні і можуть виростити для себе рибу в ставку, птицю в підсобному господарстві", – міркує фахівець.

Реклама

Але цінителі особливої кухні від комах в тарілці відмовлятися не збираються. Запевняють, слід просто вміти їх готувати.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти