Всі знають, що дляздоров'я кісток і зубів медики рекомендують вживати молочні продукти. Але що робити людям, які страждають непереносимістю лактози? Виявляється, кальцій є не тільки в молоці, але і в багатьох овочах і фруктах, повідомляє сайт Likar.info.
Білі боби
Білі боби не тільки багаті білком, залізом і клітковиною, вони є відмінним джерелом кальцію: в одній порції міститься приблизно 175 мг кальцію.
Якщо вам не подобаються білі боби або ви хочете внести в свій раціон якесь розмаїття, ви можете спробувати крилаті боби або морські боби, обидва з яких також забезпечать організм великою кількістю кальцію.
Апельсини
Багато хто навіть не здогадуються, що в апельсинах міститься високий рівень кальцію. Вживання всього одного апельсина забезпечить вас 70 мг кальцію, гарантуючи, що ви отримаєте шість відсотків від рекомендованої щоденної норми споживання кальцію. Крім того, в якості доповнення ви отримаєте відмінний заряд вітаміну С.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Мигдаль
Горіхи – це не перший продукт, який спадає на думку, коли люди думають про багаті кальцієм продукти, проте багато горіхів містять значну кількість кальцію.
Мигдаль не тільки містить багато кальцію, але він також є білково-лужним продуктом, який покращує роботу імунітету і дає необхідну енергію.
Сардини
Мало того, що сардини повні натуральних жирів омега-3, вони ще насичені кальцієм (близько 350 мг тільки в одній маленькій банці). Сардини не тільки додадуть смаку будь-якому салату, але і забезпечать необхідною кількістю вітаміну B12 і D.
Інжир
Інжир багатий на антиоксиданти і клітковину. Вживання приблизно п'яти сушених плодів інжиру на день дасть вам близько 135 мг кальцію, що допоможе вам досягти необхідного щоденного споживання. Єдине, про що не варто забувати, це те, що в інжир міститься достатньо багато цукру.
Листова зелень
Листова зелень, наприклад, Кейл, надзвичайно низькокалорійний продукт, який взагалі не містить жир, але багатий клітковиною і кальцієм. Ми рекомендуємо додавати порцію листової зелені до кожної вечері або приготувати домашні саморобні чіпси в якості здорової закуски.
Шпинат – ще одне гарне джерело кальцію. Найпростіший спосіб споживання шпинату – додати сире листя в салат або з'їсти відварений шпинат із яєчнею за сніданком. Або спробуйте кинути заморожений шпинат в коктейль.
Брокколі
Брокколі називають "найкориснішим вегетаріанським продуктом у світі". Цей вид капусти не тільки наповнений необхідними поживними речовинами, включаючи вітаміни A-K, і мінералами, такими як магній, цинк і фосфор, але також володіє виключно високим рівнем кальцію, який легко поглинається організмом.
Нагадаємо, вчені назвали найшкідливіші поєднання продуктів.
Читайте також: