Як зробити каву здоровим напоєм

31 Березня 2017, 01:45

Якісні зерна і натуральні підсилювачі смаку зроблять напій кращим

<p style="text-align: justify;">Для приготування смачної і корисної кави потрібні якісні зерна. Фото: pixabay.com</p>
Для приготування смачної і корисної кави потрібні якісні зерна. Фото: pixabay.com

Багато хто з нас починає ранок з чашки кави. Не встигли ми ще толком прокинутися, а вже натискаємо кнопку кавоварки або ставимо на вогонь джезву. Кава люблять за той заряд бадьорості, який вона дає, тільки ось її енергетична дія триває недовго, тому доводиться наливати собі чашечку знову і знову. Кава ще й підкислює організм, що не дуже добре для здоров'я. Але з цими ефектами можна впоратися, якщо скористатися трьома простими порадами. Вони допоможуть уникнути негативного впливу кави на організм, навіть якщо ви випиваєте по 2-3 чашки в день, пише likar.info

Купуйте якісні зерна

Середня чашка кави містить нейроактівні хімічні речовини, такі як мікотоксини, вироблені цвіллю і грибками, що ростуть на бобах. Ці хімічні речовини зустрічаються також в горіхах, шоколаді, винах, і сприяють виникненню хронічних захворювань. На щастя, деякі сумлінні виробники піклуються про свій імідж і здоров'я покупця та ретельно обробляють кавові зерна, знищуючи грибок або знижуючи кількість його спорів.

Замість ферментації в грунті або на сонці, такі боби проходять обробку методом холодної води, що значно зменшує кількість цвілі, а також знижує кислотність. Кава з цих зерен більш м'яка і ароматна, легше засвоюється (особливо це актуально для людей, що мають шлункові захворювання і чутливих до дріжджових грибків роду кандида).

Приготуйте своє "молоко"

Для пом'якшення смаку і зниження шкідливого впливу кави, в нього часто додають молоко або вершки. Але не завжди можна купити натуральні молочні продукти. Багато реалізатори молочної продукції для збільшення обсягів молока і терміну придатності додають в нього різні речовини, шкідливі для нашого здоров'я (наприклад, гормони й антибіотики). Але навіть якщо молоко натуральне, воно не завжди корисне – у деяких людей, наприклад, є непереносимість лактози.

Але молоко можна зробити і самостійно – з горіхів, і в екологічності цього продукту ви точно будете впевнені на всі 100%.

Для приготування мигдального молока знадобиться:

- 1 стакан мигдалю
- 2 склянки води
- Очищена вода для замочування горіхів
- Марля або дрібне сито
- Велика ємність для збивання
- Герметична пляшка або контейнер для зберігання

1. Замочіть на 8 годин стакан мигдальних горіхів у воді, щоб вони набрякли – так горіхи будуть краще перетравлюватися і засвоюватися.

2. Процідіть і промийте мигдаль, збивайте його з двома склянками води на високій швидкості протягом однієї хвилини.

3. Процідіть "молоко", що вийшло, через марлю або дрібне сито.

4. Перелийте його в герметичну ємність і зберігайте в холодильнику не довше 5 днів.

Приготоване мигдальне молоко володіє залужнюючою властивістю, і його можна збити так само, як і справжнє молоко (наприклад, для капучино).

Додавайте натуральні підсилювачі смаку

Останнім часом стали дуже популярними різні натуральні добавки, які покращують смак страв і містять корисні речовини. Їх можна використовувати не тільки для приготування коктейлів і салатів – з ними звичний ранковий зелений чай або свіжозаварена кава придбають абсолютно нові смакові відтінки.

У цей список серед інших входять імуностимулюючий грибний порошок, порошок кореня маки перуанської, що містить колаген і кокосову олію, яка буде корисною для м'язової, хрящової і кісткової тканини. Тепер замість цукру в ранкову каву можна сміливо додати ложку куди більш корисних добавок.

Ви зараз переглядаєте новину "Як зробити каву здоровим напоєм". Інші Новини медицини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...