Корисні перекуси на роботі: вісім простих ідей

31 Серпня 2017, 13:13

Їсти два або три рази на день – це неправильно і вже точно не корисно

<p style="text-align: justify;">Що поїсти на роботі. Фото: burst.shopify.com</p>
Що поїсти на роботі. Фото: burst.shopify.com

Як радять дієтологи і лікарі, щоб залишатися у формі і бути здоровим, потрібно близько п'яти прийомів їжі. Три з них можуть бути основними, а два – перекуси. Тому дайте собі трохи перепочити на роботі і "підживити" свій організм. Сайт blog.rabota.ua приготував для вас вісім ідей, що "пожувати" на робочому місці:

1. Фруктові шашлички

Нанизати на невеликі шпажки полуницю, кубики сиру і ягідки винограду. Такий снек не тільки надзвичайно смачний, але завдяки сиру досить поживний і знімає відчуття голоду.

2. Запечені яблука з курагою, родзинками і горіхами

Помийте і залийте окропом курагу та ізюм. Тим часом порубайти горіхи. Помийте яблука і виріжте серцевину. Поріжте шматочками курагу і змішайте з горіхами і родзинками. Наповніть цією сумішшю яблуко. Зверху покладіть трохи меду. Поставте в мікрохвильовку на 5 хвилин. Все готово!

3. Духмяні горіхи

Змішайте жменю кешью, мигдалю і волоських горіхів з сіллю і травами на ваш смак (підійде сушений розмарин, кмин і т. д.). Додайте трохи оливкового масла і добре перемішайте всю суміш. Запечіть в розігрітій духовці протягом 15- 20 хвилин.

4. Домашні фітнес-батончики

У глибокій мисці змішайте вівсяні пластівці (не швидкого приготування), будь-які сушені ягоди (вишня, чорниця, лохина), рублені горіхи, насіння, сухофрукти або кокосову стружку до смаку. Розтопіть на плиті або в мікрохвильовій печі мед і ретельно змішайте з сухою сумішшю. Покладіть папір для випікання в форму і щільно утрамбуйте отриману суміш, щоб всі інгредієнти добре склеїлись. Поставте в духовку підсушитися, поки суміш не набуде красивого золотистого кольору. Остудіть і поріжте за формою звичайних батончиків. Зберігати краще в сухому місці.

5. Фета з травами

Поріжте кубиками фету, подрібніть кілька гілочок свіжої петрушки, базиліка або розмарину. Додайте трохи оливкового масла.

food-chips-banana-77029.

Фото: pexels.com

6. Бананові чіпси

Наріжте банани тонкими скибочками завтовшки по 3 мм. Викладіть на велике деко, попередньо накривши його папером для запікання, і відправте в духовку, поки банани не набудуть золотистого кольору. Випікання може зайняти більше години, але зате запастися таким ласощами можна надовго. Якщо ви ласун, можна трохи посипати чіпси цукровою пудрою або додати меду.

7. Медовий мигдаль

Нагрійте духовку і підсушіть мигдаль. Розтопіть трохи меду у великій мисці в мікрохвильовці. Додайте в розтоплений мед горіхи і ретельно перемішайте, щоб всі горіхи були покриті медом. Потім посипте цукром і сіллю. Знову перемішайте. Знову викладіть горіхи на деко і підсушіть ще 15 хвилин.

8. Чіпси з цукіні

Наріжте цукіні тонкими кружечками в кілька міліметрів. В окремій ємності змішайте панірувальні сухарі, перець, дрібно натертий сир. Налийте в невелику ємність трохи молока, умочіть цукіні в молоко і потім в панірувальну суміш. Викладіть на деко і випікайте 30 хвилин.

Ви зараз переглядаєте новину "Корисні перекуси на роботі: вісім простих ідей". Інші Новини медицини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...