Італійські дослідники прийшли до висновку , що при щоденному вживанні шоколаду зменшується ризик нейродегенеративних захворювань .
Фахівці , проаналізувавши ряд наукових робіт , оцінили наслідки гострого та хронічного впливу флавоноїдів ( рослинних поліфенолів ) , що містяться в бобах какао , на активність мозку .
Читайте також: Три причини їсти шоколад кожного дня
Виявилося , що флавоноїди , що містяться в темному шоколаді , покращують робочу пам'ять , яка визначає здатність тримати в умі інформацію , необхідну , наприклад , для вирішення логічних завдань . Крім того , знижувався ризик вікового погіршення когнітивних здібностей .
Раніше повідомлялося, що темний шоколад сприятливо діє на здоров'я і бореться зі старінням.
Читайте також: