Нові дослідження американських вчених показують, що вживання шоколаду п'ять разів на тиждень знижує ризик виникнення серцевого нападу. Попередні дослідження вже пов'язували мінімально оброблений темний шоколад з поліпшенням здоров'я серця через високий вміст антиоксидантів, що знижують рівень "поганого" холестерину і кров'яного тиску, а також поліпшують кровообіг і запобігають утворенню кров'яних згустків.
В ході випробувань фахівці вивчили 148 465 осіб із середнім віком 64 роки, які були опитані на предмет вживання шоколаду. За час спостережень 4055 осіб постраждали від серцевого нападу. Було встановлено, що люди з надмірною вагою, які вживали п'ять або більше порцій шоколаду щотижня, набагато рідше страждали від інфаркту. Фахівці відзначають, що вживання шоколаду ніяк не впливало на ризик розвитку серцевого нападу у людей з нормальним індексом маси тіла або недостатньою вагою.
Поки що експерти не можуть однозначно сказати, чому даний ефект від вживання шоколаду впливає тільки на людей з надмірною вагою, тому найближчим часом мають намір провести додаткові дослідження, щоб виявити причинно-наслідковий зв'язок.
Читайте також:
- Boston Dynamics навчила робота робити сальто
- П'ять корисних напоїв для холодної погоди
- Шоколад врятує від інфаркту і діабету – вчені
- Вчені розповіли, як алкоголь впливає на відносини
- Відеофакт: NASA протестувало парашутну систему для місії на Марс
- Вчені виростили жуку третє функціональне око
- Складно кинути палити, вчені пояснили, чому
- Вчені розповіли, чим небезпечний телевізор в спальні дітей
- Головні страхи чоловіків у сексі: вчені провели дослідження