Всесвітній день зору: які продукти корисні для очей

12 Жовтня 2017, 08:04

Всесвітній день зору відзначається у другий четвер жовтня за ініціативи ВООЗ

<p style="text-align: justify;">Всесвітній день зору 2017 року відзначають 12 жовтня. Фото: nensuria/Freepik</p>
Всесвітній день зору 2017 року відзначають 12 жовтня. Фото: nensuria/Freepik

Всі, напевно, чули, що морква корисна для зору. Але існують і інші продукти, здатні підтримувати здоров'я очей, повідомляє сайт ntv.ru. Принцип, який лежить в основі харчування для зору, дуже простий: потрібно їсти якомога більше продуктів, що містять вітаміни А, С і Е.

Печінка тріски

Печінку тріски багато хто не любить і марно. Адже це джерело риб'ячого жиру, а значить, і незамінних омега-3 жирних кислот, які сучасна медицина вважає мало не універсальною профілактикою безлічі захворювань.

Гарбуз

Прийнято вважати, що для зору дуже корисна морква. І це дійсно так – помаранчевий коренеплід є лідером за вмістом бета-каротину – попередника вітаміну А. Цей вітамін міститься у всіх овочах і фруктах оранжевого і червоного кольору, тому на них варто звертати увагу в своєму раціоні.

Але до нашого списку найкращих ми вирішили включити інший яскравий овоч – гарбуз, визнаного рекордсмена за змістом лютеїну і зеаксантину. Це теж корисні каротиноїди, які відповідають за здоров'я макули – центру сітківки, де фокусується пучок світла. Іншими словами, чим більше лютеїну і зеаксантину, тим краще людина бачить. І саме в гарбузі цих речовин набагато більше, ніж в інших овочах. Фахівці рекомендують їсти її в будь-якому вигляді щодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сир

Сир дуже важливий для сітківки ока завдяки наявності вітамінів групи В і кальцію разом з іншими мінералами.

Чорниця

Чорниця дійсно дуже корисна для зору. Її головна перевага – наявність речовин, які сприяють накопиченню родопсина і йодопсина, світлосприймаючих пігментів сітківки.

Гіркий шоколад

Гіркий шоколад теж хороший для очей. Швейцарські лікарі підсумовували результати численних досліджень останніх років і дійшли висновку, що він скорочує кількість вільних радикалів в організмі. А це значить, що він здатний зменшити ризик розвитку глаукоми.

Нагадаємо, ЗМІ назвали шість звичок, які допоможуть зберегти зір.

Ви зараз переглядаєте новину "Всесвітній день зору: які продукти корисні для очей". Інші Новини медицини дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

Сегодня

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...