У Хорватії туристів приваблюють вином з амфор, піднятих з морського дна.
Підводний льох на глибині 20 метрів влаштував місцевий винороб Іво Сеговіч. Саме тут, в Малостонскій затоці, винороб витримує сонячний напій – протягом двох років. Спочатку Сеговіч опускав на дно звичайні скляні пляшки, але вони не витримували тиску. Тому винороб вирішив використовувати глиняні амфори – за античним методом.
Виявилося, температура в затоці весь рік тримається на ідеальних для вина відмітках – 15-17 градусів. Сомельє кажуть, що за рахунок цього напій має особливий смак.
"У нього хороший червоний, рубіновий колір, аромат стиглих фруктів, слив і трохи вишні. Гарне, м'яке, ніжне, збалансоване вино, має дуже приємний післясмак", – говорить сомельє Дарко Дабич.
Ідеальне місце для дозрівання вина перетворилося і у велику туристичну принаду. Тепер Іво водить сюди на екскурсії гостей з усього світу.
За амфору вина в підводній виноробні просять до 9300 гривень. До кожної проданої додають інструкцію – як правильно відкоркувати це вино і з чим його краще вживати.
Читайте також:
- Українських виноробів потрібно підтримати на державному рівні – Колесніков
- Вчені з'ясували одну дуже корисну властивість вина
- В Італії спростували інформацію про плани поставляти в Росію вино Dimon
- В Одесі накрили цех з виробництва сурогатного коньяку
- Італійці збираються випускати в Росії вино Dimon