Наближається Великдень, а разом з ним і всі традиційні приготування до його святкування. Ведуча шоу "Без краватки" на НЛО TV Іванна Онуфрійчук до цього свята завжди готується особливо ретельно. Де і як святкує Великдень телеведуча, і яких традицій дотримуються в її родині цього дня, Іванна Онуфрійчук розповіла в ексклюзивному інтерв'ю.
Приготування до Великодня – цілий ритуал в нашій родині
У нашій сім'ї святкувати Великдень всією родиною – багаторічна традиція. Ми зі старшою сестрою, її дітьми і котом Персиком в переддень свята їдемо до батьків на Вінниччину. Там ми завжди йдемо до церкви на Великодню службу. А після цього всі родичі збираються у нас в будинку на довгі застілля і спілкування. І так кілька днів поспіль. Ми ходимо один до одного, влаштовуємо пікніки і душевні вечори.
Приготування до Великодня – цілий ритуал в нашій родині! Щороку ми з сестрами робимо крашанки, мама готує сирну запіканку. І з усім цим ми освячуємо паски, які спік хтось із близьких.
Хоча витримати піст перед Великоднем мені буває складно. У дитинстві я завжди тримала піст з рідними, а зараз не завжди виходить. Цього разу я постилась тільки останній тиждень перед Великоднем, щоб встигнути відвідати улюблений Монастир, і причаститися під час посту.
У кожній родині є свої великодні традиції. Наша сім'я – не виняток. Великодній сніданок у нас всі починають з яйця. Рідні вибирають крашанки і стукають ними, тим самим вітаючи зі святом Воскресіння. Дівчатка чистять яскраво-червоні яйця, а шкаралупу потім кидають у миску з водою, якою треба вмитися, щоб завжди залишатися красивою і молодою. У понеділок, другий день Великодня, ми ходимо в гості до хрещених батьків, дядьків і тіток, обмінюючись крашанками і пасочками.
Для мене Великдень – це відпочинок і спілкування з найріднішими
У світлу неділю на нашому сімейному святковому столі завжди є паски, фарбовані варені яйця, сирна запіканка, сало з хроном, м'ясна нарізка, рибні котлети, салат з овочів, салат мімоза, запечений м'ясний рулет ... Загалом, ніхто себе в цей день в їжі не обмежує.
Для мене Великдень – це відпочинок і спілкування з найріднішими. Прогулянки по лісі, ігри з дітьми у дворі ... І, звичайно ж, поїдання всілякої святкової смакоти – це обов'язкова складова свята.
Нагадаємо, в рамках програми "Зірковий шлях" на телеканалі "Україна" українська співачка Ольга Горбачова поділилася своїм рецептом смачної і корисної паски.