I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на Новий рік 2017

Найдовше готувати холодець – м'ясо буде варитися близько восьми годин, а найлегше – салати

Напередодні Нового року сайт "Сегодня.ua" зібрав рецепти страв, які користуються популярністю серед українців. 2017-й – Рік Півня, згідно з традицією, зустрічати його треба без зайвої скромності. В середньому новорічний стіл обійдеться приблизно в 1500-2000 гривень, це приблизно на кілька сотень дорожче, ніж в минулому.

Вершкові кульки "незвичайні"

__08

Реклама

Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 0,5 кг курки
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 3 зубчики часнику
  • 200 мл вершків
  • 170 гр твердого сиру

Як готувати:

Реклама

Нарізати куряче філе невеликими кубиками і змішати їх з нашинкованою цибулею. В окремій мисці збити яйце в піну, посолити і поперчити. В піну додати філе з цибулею. Паралельно можна почати приготування соусу: сир пропустити через дрібну тертку, видавити в нього часник і заправити вершками.

З подрібнене філе з цибулею і яйцем сформувати невеликі кульки. Випікати їх варто не більше 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Після цього кульки необхідно змастити соусом, перевернути і випікати ще 15 хвилин.

Салат по-новорічному

__09

Реклама

Фото: соцмережі

Знадобиться:
  • 300 г курячого філе
  • 5 курячих яєць
  • 150 г чорносливу
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г сиру
  • майонез
  • сіль

Як готувати:

Філе варити до готовності (приблизно 20 хвилин). Уже охолоджене філе дрібно нарізати. Також дрібно нарізати чорнослив, горіхи подрібнити ножем. Відварити яйця, білки і жовтки пропустити через дрібну тертку (окремо). Таким же чином подрібнити сир.

Першим шаром викласти філе, посолити і змастити майонезом. Наступний шар – жовтки з чорносливом, також змастити майонезом. Потім – сир і горіхи (також змастити майонезом). Останні два шари – горіхи і білки. Готовий салат можна прикрасити за бажанням.

М'ясна страва з грибами

_-
Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 4 шматочки карбонату
  • 150-200 гр грибів
  • 200 гр сиру
  • Сіль, спеції і майонез за смаком
  • помідор

Як готувати:

М'ясо нарізати порціями і відбити через плівку. Посолити і поперчити за смаком. Помідор опустити на хвилину в окріп, а потім очистити від шкірки. Потім помідор порізати маленькими шматочками і викласти на м'ясо. Сир пропустити через велику терку і приблизно третю частину викласти на помідори з м'ясом.

Зверху на сир – гриби. Потім блюдо необхідно змастити майонезом, посолити і засипати сиром, що залишився. Після цього блюдо потрібно на 20 хвилин відправити в духову шафу, при температурі 200 градусів.

Грибний салат

__

Фото: соцсети

Знадобиться:

  • Банка маринованих грибів (бажано опеньки)
  • 2 відварені моркви
  • 2 мариновані огірки
  • Одна куряча грудинка
  • 200 гр твердого сиру
  • 4 яйця
  • Зелень і майонез за смаком

Як готувати:

Відварену моркву і картоплю пропустити через крупну тертку. А огірки – невеликими шматками. Зелень подрібнити, а сир протерти. Салатницю змастити олією і накрити харчовою плівкою. Потім зверху викласти гриби, подрібнену зелень, моркву, огірки, яйця, картопля – все окремими шарами. Через один шар потрібно змащувати майонезом.

Салат повинен простояти ніч в холодильнику, потім його варто перевернути таким чином, щоб верхні шари опинилися вгорі.

Картофель к Новому году

.jpg_36Фото: соцсети

Знадобиться:

  • 2 кг картопля
  • 3 зубчики часнику
  • Рослинна олія, зелень, сіль і перець за смаком

Як готувати:

Картоплю вимити і очистити від шкірки. На кожній картоплі зробити невеликі надрізи (сантиметр до кінця). Таким чином, вийде картопля, схожа на гармошки. Зелень (кріп, петрушку) дрібно нарізати і перемішати з подрібненим часником – залити олією (за смаком). Отриманою сумішшю необхідно начинити картоплю.

На змащене деко викласти картоплю, скропити олією і накрити алюмінієвою фольгою. Готувати приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього потрібно зняти фольгу і випікати блюдо на верхній полиці шафі до золотистої плівки.

Вишукане олів'є

.png_54Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 300 гр вареної ковбаси
  • 7 відварених картоплин
  • 6 зварених яєць
  • 5 зварених морквини
  • 6 солених огірків
  • 100 гр сметани
  • 200 гр майонезу
  • Сіль і зелена цибуля за смаком

Як готувати:

Картопля, ковбасу, яйця, морква й огірки нарізати однаковим кубиком. Додати порубаний лук, консервований горошок. Окремо змішати сметану і майонез, вилити в ємність з заготовленими подрібненими інгредієнтами, перемішати і посолити.

Страва має настоятися як мінімум півгодини. Подавати порційно.

Холодець до Нового року

.jpg_37Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 2 шт морква
  • 2 цибулини
  • Рулька яловича
  • 2 гомілки свинячі
  • Одна курка ціла
  • По одній чайній ложці чорного і запашного перців
  • 4-5 лаврових листів
  • Сіль і зелень за смаком

Як готувати:

М'ясо варити на повільному вогні приблизно вісім годин. Через три години після того, як м'ясо поставили на вогонь, кинути цибулю (очищену), моркву і корінь петрушки. Щогодини з поверхні потрібно знімати жир. За годину до закінчення покласти лавровий лист і перець. При цьому каструлю кришкою накривати не можна.

М'ясо дістати, відокремити від кістки і очисти бульйон від овочів. М'ясо варто нарізати невеликими шматочками. Бульйон посолити. М'ясо викласти в форму і залити бульйоном. Дати охолонути і після прибрати в холодильник.

Атлантичний оселедець під шубою

.jpg_38Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 2 буряки
  • 2 моркви
  • 4 курячі яйця
  • 1 цибулина
  • 2 картоплі
  • 400 гр оселедця
  • Майонез за смаком

Як готувати:

Зварити моркву, картоплю яйця і буряк (все окремо). Після овочі очистити і подрібнити. Буряк і моркву натерти. Оселедець очистити і нарізати дрібними шматочками. Викласти на тарілку шарами: оселедець, цибуля, картопля, яйце, морква, буряк. Кожен шар, крім рибного, змастити майонезом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти