Напередодні Нового року сайт "Сегодня.ua" зібрав рецепти страв, які користуються популярністю серед українців. 2017-й – Рік Півня, згідно з традицією, зустрічати його треба без зайвої скромності. В середньому новорічний стіл обійдеться приблизно в 1500-2000 гривень, це приблизно на кілька сотень дорожче, ніж в минулому.
Вершкові кульки "незвичайні"
Фото: соцмережі
Знадобиться:
- 0,5 кг курки
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 3 зубчики часнику
- 200 мл вершків
- 170 гр твердого сиру
Як готувати:
Нарізати куряче філе невеликими кубиками і змішати їх з нашинкованою цибулею. В окремій мисці збити яйце в піну, посолити і поперчити. В піну додати філе з цибулею. Паралельно можна почати приготування соусу: сир пропустити через дрібну тертку, видавити в нього часник і заправити вершками.
З подрібнене філе з цибулею і яйцем сформувати невеликі кульки. Випікати їх варто не більше 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Після цього кульки необхідно змастити соусом, перевернути і випікати ще 15 хвилин.
Салат по-новорічному
Фото: соцмережі
- 300 г курячого філе
- 5 курячих яєць
- 150 г чорносливу
- 100 г волоських горіхів
- 100 г сиру
- майонез
- сіль
Як готувати:
Філе варити до готовності (приблизно 20 хвилин). Уже охолоджене філе дрібно нарізати. Також дрібно нарізати чорнослив, горіхи подрібнити ножем. Відварити яйця, білки і жовтки пропустити через дрібну тертку (окремо). Таким же чином подрібнити сир.
Першим шаром викласти філе, посолити і змастити майонезом. Наступний шар – жовтки з чорносливом, також змастити майонезом. Потім – сир і горіхи (також змастити майонезом). Останні два шари – горіхи і білки. Готовий салат можна прикрасити за бажанням.
М'ясна страва з грибами
Фото: соцмережі
Знадобиться:
- 4 шматочки карбонату
- 150-200 гр грибів
- 200 гр сиру
- Сіль, спеції і майонез за смаком
- помідор
Як готувати:
М'ясо нарізати порціями і відбити через плівку. Посолити і поперчити за смаком. Помідор опустити на хвилину в окріп, а потім очистити від шкірки. Потім помідор порізати маленькими шматочками і викласти на м'ясо. Сир пропустити через велику терку і приблизно третю частину викласти на помідори з м'ясом.
Зверху на сир – гриби. Потім блюдо необхідно змастити майонезом, посолити і засипати сиром, що залишився. Після цього блюдо потрібно на 20 хвилин відправити в духову шафу, при температурі 200 градусів.
Грибний салат
Фото: соцсети
Знадобиться:
- Банка маринованих грибів (бажано опеньки)
- 2 відварені моркви
- 2 мариновані огірки
- Одна куряча грудинка
- 200 гр твердого сиру
- 4 яйця
- Зелень і майонез за смаком
Як готувати:
Відварену моркву і картоплю пропустити через крупну тертку. А огірки – невеликими шматками. Зелень подрібнити, а сир протерти. Салатницю змастити олією і накрити харчовою плівкою. Потім зверху викласти гриби, подрібнену зелень, моркву, огірки, яйця, картопля – все окремими шарами. Через один шар потрібно змащувати майонезом.
Салат повинен простояти ніч в холодильнику, потім його варто перевернути таким чином, щоб верхні шари опинилися вгорі.
Картофель к Новому году
Фото: соцсети
Знадобиться:
- 2 кг картопля
- 3 зубчики часнику
- Рослинна олія, зелень, сіль і перець за смаком
Як готувати:
Картоплю вимити і очистити від шкірки. На кожній картоплі зробити невеликі надрізи (сантиметр до кінця). Таким чином, вийде картопля, схожа на гармошки. Зелень (кріп, петрушку) дрібно нарізати і перемішати з подрібненим часником – залити олією (за смаком). Отриманою сумішшю необхідно начинити картоплю.
На змащене деко викласти картоплю, скропити олією і накрити алюмінієвою фольгою. Готувати приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього потрібно зняти фольгу і випікати блюдо на верхній полиці шафі до золотистої плівки.
Вишукане олів'є
Фото: соцмережі
Знадобиться:
- 300 гр вареної ковбаси
- 7 відварених картоплин
- 6 зварених яєць
- 5 зварених морквини
- 6 солених огірків
- 100 гр сметани
- 200 гр майонезу
- Сіль і зелена цибуля за смаком
Як готувати:
Картопля, ковбасу, яйця, морква й огірки нарізати однаковим кубиком. Додати порубаний лук, консервований горошок. Окремо змішати сметану і майонез, вилити в ємність з заготовленими подрібненими інгредієнтами, перемішати і посолити.
Страва має настоятися як мінімум півгодини. Подавати порційно.
Холодець до Нового року
Фото: соцмережі
Знадобиться:
- 2 шт морква
- 2 цибулини
- Рулька яловича
- 2 гомілки свинячі
- Одна курка ціла
- По одній чайній ложці чорного і запашного перців
- 4-5 лаврових листів
- Сіль і зелень за смаком
Як готувати:
М'ясо варити на повільному вогні приблизно вісім годин. Через три години після того, як м'ясо поставили на вогонь, кинути цибулю (очищену), моркву і корінь петрушки. Щогодини з поверхні потрібно знімати жир. За годину до закінчення покласти лавровий лист і перець. При цьому каструлю кришкою накривати не можна.
М'ясо дістати, відокремити від кістки і очисти бульйон від овочів. М'ясо варто нарізати невеликими шматочками. Бульйон посолити. М'ясо викласти в форму і залити бульйоном. Дати охолонути і після прибрати в холодильник.
Атлантичний оселедець під шубою
Фото: соцмережі
Знадобиться:
- 2 буряки
- 2 моркви
- 4 курячі яйця
- 1 цибулина
- 2 картоплі
- 400 гр оселедця
- Майонез за смаком
Як готувати:
Зварити моркву, картоплю яйця і буряк (все окремо). Після овочі очистити і подрібнити. Буряк і моркву натерти. Оселедець очистити і нарізати дрібними шматочками. Викласти на тарілку шарами: оселедець, цибуля, картопля, яйце, морква, буряк. Кожен шар, крім рибного, змастити майонезом.
Читайте також:
- У NASA показали їжу для космонавтів, які полетять досліджувати космос
- Онук королеви Британії розповів про складнощі в житті принца
- "Як танки, наче продукти не бачили": в Тюмені на відкритті "Ашана" виникла тиснява, яка переросла в бійку
- Вчені пояснили, чому не можна їсти перед телевізором
- В Одесі продовжують боротися з шаурмою
- ТОП-4 дієтичних продуктів, які не допоможуть схуднути