I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Дієтологи назвали продукти, від яких потрібно терміново відмовитися

Експерти радять українцям уважніше ставитися до свого здоров'я

У програмі "Ранок з Україною" з ведучими Миколою Матросовим і Володимиром Остапчуком на каналі "Україна" журналісти дізналися правду про продукти, які прийнято вважати шкідливими.

Експерти харчової промисловості недавно провели нові дослідження, згідно з якими розвінчали міфи про шкідливість таких продуктів як свинина, вершкове масло, сметана, яйця, солодощі та інші, які давно потрапили в список "шкідливих". Крім того, фахівці вважають, що на споживчому ринку за останні кілька років з'явилися в продажу ще більш шкідливі продукти харчування, ніж вже відомі споживачам.

Реклама

Журналісти "Ранку з Україною" з'ясували у експертів, яких нових шкідливих продуктів харчування варто побоюватися.

Дієтолог Борис Скачко спростував той факт, що свинина через високий вміст холестерину може спровокувати атеросклероз і зазначив, що жир цього виду м'яса плавиться вже при температурі 30 градусів, а в організмі людини вона ще вище. Відповідно, жир свинини легко рухається в судинах організму і не може стати причиною атеросклерозу.

Крім того, експерт розвінчав міф про шкідливість продуктів тваринного походження: сметани, вершкового масла і яєць. Борис Скачко розповів, що, замінивши тваринні жири рослинними, людина ризикує швидше захворіти судинними захворюваннями.

Реклама

А ось солодкі газовані води дійсно згубно впливають на здоров'я людини. Лікар-терапевт Ангеліна Мороз порадила українцям постаратися виключити зі свого раціону ці напої або хоча б зменшити кількість їх вживання.

"Невеликий шматочок тортика буде не таким згубним для організму, як випита півлітрова пляшка солодкої газованої води. Це може привести до досить серйозних проблем: від цукрового діабету до проблем з ендокринною системою і навіть раку", – розповіла Ангеліна Мороз.

Не менш шкідливими виявилися і йогурти з добавками, які прийнято вважати корисними. На думку професора кафедри харчових продуктів Олени Сидоренко, такі йогурти також варто виключити з повсякденного меню.

Реклама

"У йогуртах з добавками часто використовують штучні кольорові консерванти, які є сильними алергенами. Крім того, така речовина як глутамат натрію (підсилювач смаку) викликає залежність у людини. Таким чином, ми стаємо "наркоманами" цих продуктів", – розповіла професор кафедри харчових продуктів Олена Сидоренко.

Також Олена розвінчала міф про корисність мюслів і зазначила, що їх вживання може викликати розвиток цукрового діабету. За словами експерта, в мюслі додають пофарбовані цукати, пальмова олія і навіть родзинки, оброблені спеціальним газом.

Таким чином, експерти радять українцям уважніше ставитися до свого здоров'я і намагатися не довіряти маркетинговим прийомам, на які часто йдуть виробники заради високих продажів своїх товарів.

Дивіться програму "Ранок з Україною" по буднях в ефірі каналу "Україна" о 7:15.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти