Головна Сьогоднi

10 порад, які допоможуть смачно приготувати страви з птиці

Ці хитрощі знадобляться будь-якому кулінарові

<p style="text-align: justify;">Як правильно готувати птицю. Фото: freepik.com</p>
Як правильно готувати птицю. Фото: freepik.com

Качка, індичка, гусак, курка і курча служать основою для багатьох страв. Незважаючи на те, що це різні види птиці, у них є спільні правила приготування.

  • Птицю поділяють на шматки разом з кістками і без кісток. При розрубуванні з кістками спочатку відокремлюють ніжки і крила, а щоб полегшити цей процес, кістки викручують з суглобів. Потім за допомогою кухонних ножиць або ножа розрубують уздовж на дві частини і розділяють кожну половинку на порційні шматки. М'якоть зрізають з грудної клітини по можливості великим шматком; кістку-"вилку", яка з'єднує дві половинки, перерубують так, щоб у кожного філе залишилася частина крильця.
  • При приготуванні гусака або качки жиру буде менше, якщо занадто жирні частини птиці кілька разів наколоти виделкою, а потім прибрати зайвий жир з соусу, що утворився.
  • Чим менше тушка домашньої птиці, тим краще повинна бути розігріта духовка, в якій вона запікається.
  • Фаршируючи птицю, не слід класти до неї забагато начинки, тому що шкіра при нагріванні може луснути, і фарш випаде назовні.
  • Якщо перед запіканням змастити тушку курчати, курки або качки сметаною, вона добре підрум'яниться. А якщо перед завершенням приготування полити птицю холодною водою, то шкірка стане приємно хрусткою.
  • Якщо при при запіканні в духовці тушка птиці сильно підрум'янилася, а всередині ще сира, прикрийте її вологим пергаментним папером або фольгою. З готової птиці при проколюванні повинен виділятися прозорий сік.
  • Коли ви запікаєте домашню птицю або дичину в духовці, кладіть їх на деко спинкою вниз.
  • Смак  котлет по-київськи значно поліпшиться, якщо наповнити їх сумішшю вершкового масла з дрібно посіченою зеленню петрушки і сирими яєчними жовтками.
  • Щоб з фаршированих котлет під час смаження не вивалювалася начинка, їх потрібно двічі обваляти в панірувальних сухарях.
  • При маринуванні домашньої птиці оцет бажано замінити білим сухим вином.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячих грудок за Дюканом. Ми також розповідали, в чому полягає різниця між сирами брі та камамбер.

Дивіться відео, як зробити молоток для відбиття м'яса своїми руками:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв