Тісто, приготовлене з додаванням йогурту, виходить найм'якшим і найніжнішим. Замість груш в цьому пирозі ви можете використовувати яблука, сливи чи персики.
Грушевий пиріг на йогурті
Інгрeдієнти:
- 1 кг груш
- 250 г вершкового масла
- 350 г борошна
- 3 яйця
- 250 г цукру
- 150 мл йогурту або кефіру
- 1 апельсин
- 1 лимон
- 1 ч.л. меленої кориці
- 40 г порошкового ванільного пудингу або кукурудзяного крохмалю
- 3 ч.л. розпушувача
- 1 ст.л. ванільного цукру
- дрібка солі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Зняти з лимона і апельсина цедру, не зачіпаючи білу частину шкірки, вичавити сік.
- М'яке вершкове масло збити з цукром, ваніллю, корицею, цедрою і щіпкою солі до отримання пишного крему.
- Додати яйця, збиваючи після кожного додавання. Цукор повинен повністю розчинитися.
- У борошно додати розпушувач і ванільний пудинг.
- Додати в олійно-яєчну суміш борошно, йогурт і сік апельсина. Перемішати тісто.
- Деко або форму для випічки діаметром 30 см застелити пергаментним папером. Розподілити тісто і розрівняти лопаткою.
- Груші очистити, розрізати навпіл і зробити на опуклій стороні насічки. Відразу скропити груші лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла. Втиснути половинки груш в тісто. Можна посипати пиріг пелюстками мигдалю.
- Випікати пиріг протягом 40 хвилин в розігрітій до 175 градусів духовці. Остудити і порізати на шматки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати голландський яблучний кекс. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом кексу з апельсиновим просоченням.
Дивіться відео, як приготувати мармуровий кекс за рецептом Олексія Суханова: