Сливове варення з корицею – це просто і дуже смачно. Кількість цукру залежить від солодкості фруктів, тому регулюйте її на свій смак.
Сливовий джем
Складові:
- 1 кг слив
- 500-700 г цукру
- 1/2 – 1 ч.л. меленої кориці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Сливи помити, видалити кісточки. М'якоть подрібнити за допомогою погружного блендера, засипати цукром і додати корицю, перемішати. Дати постояти при кімнатній температурі, щоб цукор розчинився.
- Невеликими порціями (приблизно по 2 ополоника) наливати варення в металеву каструльку з широким дном і варити, час від часу помішуючи, поки джем не загусне і не почне злегка прилипати до стінок.
- Після цього проварити ще 1-2 хвилини і перелити в стерилізовані банки. Повторити з рештою сливової маси. Закатати і зберігати в сухому прохолодному місці.
Нагадаємо, раніше ми писали, як легко витягти кісточки з ягід і фруктів. Сайт "Сегодня" також ділився ррецептом варення із соснових шишок. Крім цього, ми розповідали, кяке варення містить найбільше вітамінів.
Дивіться відео, як обрати кришки для домашньої консервації: