Баранина по-тосканськи – це соковитий баранячий окіст, просочений ніжним маринадом з вина, гірчиці і лимона. Усередині дивовижна начинка з грибів і прянощів. Щоб м'ясо було ще смачніше, в процесі запікання потрібно поливати його соком, який виділиться.
Баранина по-тосканськи від Асмік Гаспарян
Інгредієнти:
- Баранячий окіст (без кістки) – 1,5 кг
- Сушені білі гриби – 50 г
- Цибуля – 1 шт.
- Білий хліб (вчорашній) – 3 шматочки
- Яйце – 1 шт.
- Сливки (30%) – 20 мл
- Біле сухе вино – 375 мл
- Лимон – 1 шт.
- Олія – 100 мл
- Вершкове масло – 20 г
- Томатна паста – 30 г
- Часник – 4 зубчики
- Петрушка – 15 гілочок
- Чебрець – 5 гілочок
- Розмарин – 2 гілочки
- Гірчиця (паста) – 60 мл
- Сіль – 15 г
- Чорний мелений перець – 6 г
- Червоний мелений перець – 3 г
- Вода – 20 мл
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування баранини:
- Баранячий окіст зачистіть від сполучної тканини і жиру. Розріжте і розкрийте книгою. Покладіть зверху гілочки розмарину, затягніть плівкою і відбийте плоскою стороною кухонного молотка.
- Приготуйте маринад для м'яса: з'єднайте вино, гірчицю, цедру лимона, сіль. Покладіть м'ясо до маринаду і залиште мінімум на 2 години.
- Для начинки попередньо замочені сушені білі гриби проваріть 20 хвилин, потім наріжте дрібними шматочками. На суміші вершкового масла і рослинної олії посмажте подрібнену цибулю, часник і гриби протягом 7-10 хвилин, дайте охолонути 5 хвилин.
- М'якоть вчорашнього батона перебийте в крихту і додайте до смажених грибів. Також додайте подрібнену петрушку, чебрець, вершки, яйце, сіль і чорний мелений перець, перемішайте.
- Замариноване м'ясо розкрийте, змастіть всередині сумішшю томатної пасти, води і червоного меленого перцю. Зверху викладіть начинку, відступивши від країв 2 см. Заверніть м'ясо в рулет, обв'яжіть кулінарною ниткою.
- Зробіть зверху 12 проколів, глибиною 2 см, вставте в них шматочки часнику. Змастіть рулет маслом, оберніть фольгою і запечіть в духовці при температурі 180 °С протягом 2 годин.
- За півгодини до кінця приготування – розкрийте фольгу і полийте баранину соком, що виділився. Після запікання дайте м'ясу постояти 10 хвилин, подавайте з тонким лавашем.
Нагадаємо, в тринадцятому випуску "МастерШеф" – "Кулінарний випускний" підлітки пройдуть найсмішніший конкурс – "Крокодил". У дванадцятому юні кулінари торгували десертами, а в одинадцятому зіграли в Монополію.