Шоколад і апельсини – класичне кулінарне поєднання. Сьогодні ми розповімо, як приготувати дивовижний домашній пиріг із чорним шоколадом, мигдалевим борошном і цитрусовою цедрою.
Дивіться відео, як приготувати пиріг з апельсиновою начинкою:
Такий десерт найсмачніший, коли він охолоджений, тому його бажано остудити до кімнатної температури, а потім ще поставити на кілька годин у холодильник.
Шоколадно-мигдалевий пиріг з апельсиновою цедрою
Час приготування:
- 1.5 години
калорійність:
- 283 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Чорний шоколад, порізаний на шматочки, – 170 г
- Апельсини – 2 шт.
- Несолоне вершкове масло кімнатної температури – 170 г
- Цукор – 1 чашка
- Яйця кімнатної температури – 4 великих
- Мелений мигдаль – 1 2/3 чашки
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 °С. Змастити маслом форму діаметром 23 см і застелити дно папером для випікання.
- На водяній бані розтопити шоколад, стежачи за тим, щоб він не підгорів. Зняти з бані й залишити остигати. Якщо шоколад почне густіти, повернути на водяну баню на кілька секунд.
- Помити апельсини й натерти цедру в миску, в якій будете готувати тісто.
- Додати розм'якшене масло і цукор. Збивати на середній швидкості протягом 3-5 хвилин, час від часу зскрібаючи тісто лопаткою зі стінок посудини.
- Продовжуючи помішувати, додавати по одному яйцю і збивати ще 3 хвилини. Маса має збільшитися в обсязі.
- Додати розтоплений шоколад і мелений мигдаль, акуратно перемішати силіконовою лопаткою.
- Вилити масу в форму і випікати 40-45 хвилин. Готовність перевірити шпичкою – до неї може прилипнути кілька крихт.
Як зробити шоколадну глазур для пирога
Такий пиріг можна покрити шоколадною глазур'ю. Для цього на водяній бані розтопити 115 г шоколаду і трохи остудити. Потроху додати 115 г вершкового масла кімнатної температури, перемішати до однорідної маси. Прикрасити отриманою сумішшю десерт і за бажанням присипати какао-порошком.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом шоколадно-вишневого десерту приголомшливого смаку від Лізи Глинської. Ми також писали, як приготувати грушевий кекс із цільнозернового борошна.