I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Без борошна: як приготувати шоколадно-мигдалевий пиріг з апельсинами

Такий десерт ідеально смакує з міцною гарячою кавою

Шоколад і апельсини – класичне кулінарне поєднання. Сьогодні ми розповімо, як приготувати дивовижний домашній пиріг із чорним шоколадом, мигдалевим борошном і цитрусовою цедрою.

Дивіться відео, як приготувати пиріг з апельсиновою начинкою:

Реклама

Такий десерт найсмачніший, коли він охолоджений, тому його бажано остудити до кімнатної температури, а потім ще поставити на кілька годин у холодильник.

Читайте також:

Реклама

Шоколадно-мигдалевий пиріг з апельсиновою цедрою

Час приготування:

  • 1.5 години

калорійність:

Реклама
  • 283 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Чорний шоколад, порізаний на шматочки, – 170 г
  • Апельсини – 2 шт.
  • Несолоне вершкове масло кімнатної температури – 170 г
  • Цукор – 1 чашка
  • Яйця кімнатної температури – 4 великих
  • Мелений мигдаль – 1 2/3 чашки

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Змастити маслом форму діаметром 23 см і застелити дно папером для випікання.
  2. На водяній бані розтопити шоколад, стежачи за тим, щоб він не підгорів. Зняти з бані й залишити остигати. Якщо шоколад почне густіти, повернути на водяну баню на кілька секунд.
  3. Помити апельсини й натерти цедру в миску, в якій будете готувати тісто.
  4. Додати розм'якшене масло і цукор. Збивати на середній швидкості протягом 3-5 хвилин, час від часу зскрібаючи тісто лопаткою зі стінок посудини.
  5. Продовжуючи помішувати, додавати по одному яйцю і збивати ще 3 хвилини. Маса має збільшитися в обсязі.
  6. Додати розтоплений шоколад і мелений мигдаль, акуратно перемішати силіконовою лопаткою.
  7. Вилити масу в форму і випікати 40-45 хвилин. Готовність перевірити шпичкою – до неї може прилипнути кілька крихт.

Як зробити шоколадну глазур для пирога

Такий пиріг можна покрити шоколадною глазур'ю. Для цього на водяній бані розтопити 115 г шоколаду і трохи остудити. Потроху додати 115 г вершкового масла кімнатної температури, перемішати до однорідної маси. Прикрасити отриманою сумішшю десерт і за бажанням присипати какао-порошком.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом шоколадно-вишневого десерту приголомшливого смаку від Лізи Глинської. Ми також писали, як приготувати грушевий кекс із цільнозернового борошна.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти