Чізкейк з шоколадним кремом і коньяком виходить дуже ніжним і ароматним, а приготувати його не складе труднощів. Важливо добре охолодити десерт перед подаванням, щоб начинка застигла.
Шоколадний чізкейк без випічки
Інгредієнти:
Для основи:
- 100 г цукрового печива
- 50 г розтопленого вершкового масла
Для начинки:
- 250 г маскарпоне
- 150 мл збитих вершків
- 25 г цукрової пудри
- 2 ст. л. коньяку
- 100 г шоколаду
- 2 ст. л. какао
Рецепт приготування:
- Печиво поламати, скласти в поліетиленовий пакет і розкачати качалкою, щоб вийшли дрібні крихти. Перемішати з розтопленим маслом.
- Покрити харчовою плівкою роз'ємну круглу форму діаметром 20-23 см. Утрамбувати тісто по дну форми і поставити в холодильник, поки готується начинка.
- Перемішати віночком маскарпоне, збиті вершки і цукрову пудру. Додати коньяк, столову ложку какао і розтоплений на водяній бані шоколад, добре перемішати.
- Помістити начинку на основу, розрівняти зверху і накрити плівкою. Поставити чізкейк до холодильника на ніч, перед подаванням посипати какао.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший гарбузовий чізкейк. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом мармурового сирного чізкейку з малиною.
Дивіться відео про найдорожчі десерти світу: