З кабачків можна приготувати багато смачних і корисних страв. Кабачки смажать, варять, тушкують, запікають і навіть готують з них варення. Ми розповімо, як зробити смачні страви з молодих кабачків в мультиварці.
Омлет з кабачками і сиром в мультиварці
Подавати такий омлет можна з тостами або свіжим салатом – все на ваш розсуд!
Інгредієнти:
- 1 невеликий кабачок або цукіні
- 1 цибуля-порей (біла частина)
- 1-2 маринованих або 1/2 шт. свіжого чилі
- 60-80 г блакитного або будь-якого іншого сиру
- жменя маслин
- 4-5 яєць
- сіль, перець – за смаком
- каперси – за бажанням
- соус песто – 1 ст.л.
- 100 мл вершків – 10-15%
- 1 ст.л. оливкової олії
Рецепт приготування:
- Для початку подрібнити цибулю-порей і кабачок. Включити мультиварку в режим "Мультиповар" при 130 °С на 10 хвилин.
- Розігріти олію і додати цибулю-порей. Перемішати і смажити 2-3 хвилини. Додати кабачок і, помішуючи, продовжити приготування до закінчення часу.
- Тим часом сир нарізати на невеликі шматочки, з оливок видалити кісточки, перець чилі нарізати.
- Яйця збити з вершками, посолити і поперчити. Можна додати трохи сухого орегано або чебрецю.
- Включити програму "Омлет", залити яєчною сумішшю приготовані кабачки з цибулею, зверху розкласти інші інгредієнти.
- Закрити кришку мультиварки і натиснути кнопку "Старт". Готувати до звукового сигналу.
Рулетики із кабачків з фаршем в мультиварці
Для цього рецепта найкраще підходять молоді кабачки з тонкою шкіркою або цукіні. Такі рулетики можна не тільки приготувати в мультиварці, але і запекти в духовці.
Інгредієнти:
- 3 молодих кабачки або цукіні
- 500 г фаршу
- 1 терта морква
- 1 нарізана цибулина
- 200 мл вершків
- 2 яйця
- 100 г сиру
- сіль, чорний мелений перець
- суміш пряних трав
- свіжа зелень – для прикраси
Рецепт приготування:
- Кабачки помити, нарізати тонкими поздовжніми скибочками.
- Додати до фаршу моркву, цибулю і приправи, перемішати.
- Цибулю і моркву можна попередньо обсмажити, а можна додати їх до фаршу в сирому вигляді.
- Загорнути в смужки кабачків фарш. Вертикально викласти в чашу мультиварки.
- Збити яйця і вершки, приправити за смаком. Залити отриманою сумішшю рулетики. Посипати тертим сиром.
- Готувати в режимі "Тушкування" або "Випічка" близько 60 хвилин.
Запіканка з кабачків в мультиварці
Кабачкова запіканка – корисна і смачна страва для всієї родини. Для рецепта найкраще підійдуть кабачки без грубої шкірки і насіння.
Інгредієнти:
- молоді кабачки – 400 г
- твердий сир – 100 г
- яйця – 2 шт.
- сметана або сирний сир – 100 г
- сода – 0,5 ч.л.
- борошно – 100 г
- зелень,
- сіль – 0,5 ч.л.
Рецепт приготування:
- Кабачок натираємо на середній тертці, солимо і даємо постояти.
- Сир дуже дрібно нарізаємо або натираємо, дрібно рубаємо зелень. Соду перемішуємо зі сметаною, залишаємо на 5 хвилин, додаємо яйця, збиваємо вінчиком.
- Додаємо борошно, перемішуємо. Потім туди ж додаємо сир і зелень, змішуємо.
- Кабачок добре віджимаємо і додаємо до загальної маси.
- Виливаємо в змащену маслом форму мультиварки. Готуємо в режимі "Випічка" 60 хвилин. У духовці запіканка буде готова через 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з сиром і маслинами. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з кабачків і креветок від Джеймі Олівера.
Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: