Головна Сьогодні

Бретонський пиріг із чорносливом, родзинками і ваніллю

Готуємо повітряний десерт із сухофруктами

Бретонська пиріг Фото: depositphotos.com
Бретонська пиріг
Фото: depositphotos.com

Бретонський пиріг (Far Breton) – це французький десерт, який дуже схожий на клафути. Тільки замість вишень до нього додають чорнослив.

Бретонський пиріг

Складові:

  • 3 великих яйця
  • 2 чашки молока
  • 1/2 чашки цукру
  • 1/4 ч. л. ванільного екстракту
  • 1/8 ч. л. солі
  • 75 г розтопленого вершкового масла
  • 3/4 чашки борошна
  • 1 чашка чорносливу
  • 1/3 чашки родзинок
  • 1 чашка гарячого чаю (Ерл Грей) або 1/4 чашки арманьяка + 1/4 чашки води

Рецепт приготування:

  1. Помістити яйця, молоко, цукор, сіль, масло і борошно в чашу блендера і збити до отримання однорідної маси. Накрити кришкою і прибрати в холодильник на 3 години або на ніч.
  2. Сухофрукти промити, покласти в каструльку і залити гарячим чаєм. Коли вони охолонуть до кімнатної температури, накрити кришкою. Якщо використовується арманьяк, зробити так: покласти сухофрукти в каструльку, додати воду і нагрівати на середньому вогні. Коли вода практично повністю випарується, зняти з вогню, додати арманьяк і підпалити. Коли суміш охолоне, накрити кришкою.
  3. Змастити маслом форму діаметром 22 см. На дно форми покласти коло з паперу для випічки, змастити його олією і присипати форму борошном. Поставити форму на деко.
  4. Тісто добре перемішати і вилити у форму. У тісто рівномірно викласти сухофрукти (сироп, що залишився від замочування, вилити).
  5. Пекти при 170° С приблизно годину, поки зубочистка не виходитиме сухою. Перенести форму на решітку й остудити до кімнатної температури.
  6. Потім акуратно відстебнути бортики форми, якщо вона роз'ємна; на решітку (або тарілку) покласти шматок паперу для випічки, присипати його цукровою пудрою. Акуратно підчепити ножем край пирога і перевернути його на папір, після чого так само акуратно і швидко перевернути на тарілку сервіровки.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився найкращими рецептами яблучної шарлотк. Ми також розповідали, як приготуват пісний яблучний пиріг від Марти Стюар. Також ми писали, як спекти мигдальне печиво.

Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь