I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Будьте обережні: як правильно вибирати, зберігати і готувати м'ясо, щоб не отруїтися

Ми розповімо, як запобігти харчовому отруєнню влітку

З настанням спеки лікарям завжди додається роботи. А все через продукти, які швидко псуються при високих температурах. Ось кілька способів запобігти харчовому отруєнню, коли справа доходить до покупки, зберігання і приготування м'яса.

  • Коли ви купуєте продукти в супермаркеті, вибирайте м'ясо і птицю, які знаходяться в задній частині холодильника – там напевно найхолодніше. Ці упаковки, як правило, більш свіжі, але для перевірки достатньо подивитися на термін придатності. Добре загорніть їх в поліетиленовий пакет, щоб м'ясний сік не забруднив інші продукти.
  • Поставте м'ясо в холодильник, якщо плануєте використовувати його протягом двох-трьох днів. Якщо ви збираєтеся приготувати м'ясо пізніше на тижні, відправте його в морозильну камеру.
  • Не розморожуйте м'ясо при кімнатній температурі. Покладіть його в миску, накрийте пакетом або харчовою плівкою і дайте відтанути в холодильнику. Ви також можете розморозити м'ясо в мікрохвильовій печі. Негайно використовуйте м'ясо і не заморожувати його повторно.
  • Підтримуйте чистоту. Добре мийте руки, ножі та інший посуд, щоб позбутися від будь-яких бактерій до і після приготування їжі.
  • Перед приготуванням не мийте сиру птицю, яловичину, свинину, баранину або телятину. Ополіскування м'яса під водою не допомагає знизити ймовірність отримання харчового отруєння. Тепло – це єдине, що може вбити бактерії. Миття тільки розносить мікроби по кухні, що фактично збільшує ризик харчового отруєння.
  • Купуйте окремі обробні дошки, призначені для приготування сирого м'яса. Дерев'яні дошки не рекомендуються, так як їх складно чистити.
  • Використовуйте окремі тарілки для сирого і приготованого м'яса.
  • Вживання недожаренного м'яса піддає вас ризику зараження бактеріями, тому обов'язково доводьте м'ясо до безпечної температури. У цьому вам допоможе кухонний термометр. Більшість бактерій гинуть після того, як їжа була приготовлена до температури 60-82°С.
  • Якщо ви не впевнені, що м'ясо зберігалося і готувалося належним чином, не ризикуйте. Якщо воно було залишено протягом двох або більше годин при кімнатній температурі, або більше однієї години в спекотну погоду, викинете його.

Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно зберігати фрукти і ягоди влітку. Сайт "Сегодня" також писав, які продукти шкідливо їсти перед сном.

Реклама

Дивіться відео, як не отруїтися в закладах в спеку:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти