Шоколад і банани – класичне кулінарне поєднання. Ми розповімо, як приготувати з цих інгредієнтів смачний домашній пиріг. Ви можете полити його шоколадною глазур'ю і прикрасити на свій смак.
Дивіться відео, як вибрати якісний шоколад:
Шоколадно-банановий бісквіт
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 120 мл молока
- 120 мл рослинної олії
- 240 мл теплої води
- 2 великих банани, розім'ятих виделкою
- 400 г цукру
- 245 г борошна
- 50-75 г темного какао-порошку
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1,5 ч.л. соди
- 0,5 ч.л. солі
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Всі сухі інгредієнти змішати в одній мисці.
- В іншій ємності перемішати віночком продукти, що залишилися, потім з'єднати обидві маси. Добре перемішати до однорідного стану. Тісто вийде досить рідким.
- Вилити тісто у форму, застелену пергаментним папером.
- Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 40 хвилин. Готовність пирога перевірити зубочисткою. Трохи остудити і вийняти з форми.
- Залити готовий пиріг шоколадною глазур'ю.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тірамісу з полуницею. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного десерту в чашці від Даші Малахової.