Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Швидкий яблучний штрудель з ванільним соусом

Рецепт рулету з листкового тіста з яблучною начинкою

<div id="gt-res-content">
<div id="gt-res-dir-ctr" class="trans-verified-button-large" dir="ltr"><span id="result_box" class="short_text" lang="uk"><span>Штрудель</span> <span>з</span> <span>яблучною начинкою.</span> <span>Фото</span><span>:</span> <span
Штрудель з яблучною начинкою. Фото:

Іноді так хочеться порадувати себе чимось дуже смачненьким. Якщо ви любите домашню випічку, пропонуємо спекти приголомшливий яблучний штрудель з родзинками, горіхами і прянощами. Його смак відмінно доповнить ніжний ванільний соус.

Яблучний штрудель з листкового тіста

Інгредієнти:

  • 450 г листкового дріжджового тіста
  • 5-6 яблук
  • 100 г рубаних волоських горіхів
  • 100 г світлих родзинок
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. меленого імбиру
  • щіпка мускатного горіха
  • ванілін – на кінчику ножа
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. молока
  • цукрова пудра і збиті вершки – для подачі

Для соусу:

  • 1 стручок ванілі
  • 250 мл молока
  • 250 мл збитих вершків
  • 6 яєчних жовтків
  • 80 г цукрової пудри

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Розморозити листкове тісто і розкачати його в прямокутний пласт. Родзинки промити під проточною водою. Яблука помити, почистити і нарізати кубиками, видаливши серцевину.
  2. Розкласти шматочки яблук, родзинки і рубані волоські горіхи на поверхні тесту, залишаючи кілька сантиметрів до краю. Посипати цукром, змішаним з прянощами і ваніліном.
  3. Згорнути тісто рулетом, змастити молоком. Надіслати штрудель запікатися до духовки на 30-35 хвилин при температурі 180 С.
  4. Готовий рулет остудити, посипати цукровою пудрою і подавати зі збитими вершками і ванільним кремом.
  5. Для соусу розрізати стручок ванілі і вишкребти насіння, довести до кипіння з молоком, вершками і самим стручком. Видалити стручок ванілі. Яєчні жовтки збити з цукром до кремової консистенції, продовжуючи збивати, поступово влити гаряче молоко. Поставити суміш на водяну баню (не кип'ятити!). Тримати, помішуючи, поки суміш не загусне. Соус процідити через сито.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом штруделя з вишнею. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв