Гороховий суп люблять всі. Ну, або майже всі. Пропонуємо вам альтернативу, яка абсолютно нічим не поступається гороху. Навіть навпаки – такий суп виходить легшим, але не менш смачним і наваристим. Тож сьогодні у нас рецепт сочевичного супу з грудинкою і овочами!
Суп з сочевиці з копченостями
Інгредієнти:
- 200 г чорної, червоної і зеленої сочевиці
- 200 г копченої грудинки
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 1 ст. ложка томатної пасти
- 1/2 болгарського перцю
- Рослинна олія
- Лавровий лист
- Сіль
- Перець
Рецепт приготування:
- Сочевицю ретельно промийте.
- У чаші мультиварки обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю і моркву, встановивши режим "Випічка". Грудинку наріжте і додайте до овочів. Обсмажте ще протягом 1-2 хвилин.
- Додайте сочевицю, томатну пасту, болгарський перець, нарізаний соломкою, і залийте водою. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте лавровий лист і готуйте протягом 25-30 хвилин, встановивши режим "Тушкування ".
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами зимових супів з білих грибів. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати суп-пюре з гарбуза.
Дивіться відео, як правильно зберігати крупи і спеції:
Читайте також: