I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Чим так хороші найкорисніші солодощі – пастила

Сохне цілу добу і боїться молі, але зате містить всі вітаміни і мінерали

У моді здоровий спосіб життя: багато спорту і руху, максимально корисні і мінімально калорійні продукти. Але не всім так легко дається відмова від "шкідливого", і особливо – від "солоденького". Вихід є: натуральна пастила. Вона не калорійна, її смакують любителі фітнесу з кавою вранці і навіть дають малюкам. Пастила – це висушене фруктове пюре. І вона може бути дуже різною: з додаванням меду, змішана з різних фруктів і навіть овочів, з насінням, горіхами та іншими добавками, в загальному, на що вистачить фантазії і сил господині.

Про те, як приготувати пастилу, яка вона буває, кому корисна, скільки фруктів в одному шматочку і чому це – дороге задоволення, "Сегодня" розповіли мешканка екопоселення Анастасія Волкова, яка виробляє її вдома, і менеджер компанії "Равлик Боб" Оксана Шугаєва
.

Фрукти з вітаминами

Натуральна пастила – це зневоднені фрукти, в яких зберігаються вітаміни, амінокислоти і т. д. Через те, що вона готується при мінімальній температурі, в ній залишаються всі корисні речовини свіжих натуральних продуктів. У ній є не тільки вітаміни і мінерали, а й природний пектин – кращий сорбент токсинів. У правильній пастили немає ніяких сторонніх добавок: підсилювачів смаку, консервантів, підсолоджувачів, загусники і іншої " хімії " .

Реклама

"Если нет аллергии на фрукт, значит, на пастилу ее также не будет. Многие педиатры рекомендуют детям до трех лет вообще не давать сахар. А вот пастилу — можно", — рассказывает Оксана.

Види продукту

Найлегше готувати сливову і абрикосову – їх легко знімати з піддонів, вони швидко і просто готуються і сушаться. З яблучною пастилою треба повозитися: кожен сорт цих фруктів висихає по-своєму. До того ж є пластичні, які можна згорнути, а є такі, що висихають суцільним шматком, з яким потім нічого не зробиш. Тут на допомогу приходять, наприклад, банани та інші фрукти, які додають "невдалому" сорту пластичності. Але найкраще додати саме банан – особливо якщо в солодощі майбутньої пастили ви не впевнені.

Полунична пастила виходить непоганою, якщо пощастило з ягодами: краще продукт виходить з щільних і м'ясистих .

Дуже смачна виходить з гарбуза. Тим більше що ця сировина досить дешева і дає величезне поле для експериментів .

Зберігати готовий продукт краще в скляних банках під щільно закрученою кришкою: як не дивно, пастилу просто обожнює міль .

Домашня чи фабрична?

Пастилу на продаж часто виготовляють в домашніх умовах. І доводиться довіряти виробникам на слово, що її готували в санітарних умовах з хороших і якісних продуктів. Часто солодкість можна купити у фермерів і на фестивалях " родових помість ", зустрічаються оголошення на сайтах продажів. Коштує така близько 25-30 грн за 100 грамів. Другий варіант, трохи дорожче, – фабрична пастила .

"Мы соблюдаем са­­нитарно-эпиде­­мио­­логические стан­­дарты, люди, которые у нас работают, с санитарными книжками. На производстве они находятся в закрытой униформе: халатах, бахилах, чепчиках, а иногда в масках. Регулярно сдаем всевозможные анализы на соответствие санитарным нормам и безопасности продукта. Это очень важно, ведь наш продукт позиционируется как здоровая и экологическая пища, которую могут употреблять дети", — говорит Оксана Шугаева.

Як правило, фабричний продукт коштує дорожче, продається – в еколавках і великих супермаркетах. Упаковка 120 г коштує 40-50 грн .

Чому так дорого?

Ціни на пастилу досить високі, оскільки виробництво її – задоволення не з дешевих. Так, на один " батон " ( його потім ріжуть приблизно на 8 шматочків ) потрібно близько 0,5 л пюре, а це – приблизно кілограм фруктів. Таким чином, один шматочок пастили дорівнює одному яблуку .

"Дороговизна обусловлена также тем, что это работа, требующая много сил и времени. Даже если сырье, условно говоря, попадает к тебе бесплатно — с собственной яблони или сливы, все равно фрукты нужно собрать, хранить, вымыть, переработать, высушить. Сушится пастила тоже довольно долго: от 12 до 24 часов, что отражается на счетах за электроэнергию. Чтобы хорошо взбить пюре, нужен мощный блендер, а такая техника также стоит недешево", — объясняет Анастасия.

У фабричній екопастилі багато уваги приділяють упаковці: вона повинна бути не тільки красивою і зручною споживачеві, але і максимально безпечною для природи, що також здорожує кінцевий продукт .

Реклама

Інші смаколики

Ласощі з фруктів і овочів не обмежуються пастилою, у неї є чудова компанія :
  • Цукати

Апельсинову, лимонну цедру, фрукти або навіть овочі досить порізати кубиками, проварити в цукровому сиропі ( процес схожий на варіння варення, тільки набагато повільніше ) і дати стекти протягом 5-6 годин. Потім залишити сушитися на кілька днів, регулярно перемішуючи. Вони зберігаються досить довго. Але корисними їх назвати можна з натяжкою – дуже вже багато в них цукру .

  • Чіпси і Ко

З яблук, кабачків і навіть помідорів ( на що тільки фантазії вистачить ) виходять смачні і корисні чіпси. Досить нарізати їх тонкими скибочками і відправити в сушарку на ніч ( або трохи довше ). Недолік у тому, що вони дуже швидко втрачають свої хрусткі властивості, тому краще з'їдати їх відразу .

  • Хлібці
Можна посушити хлібці на основі насіння льону, які дають в'язку консистенцію. До них можна додати подрібнені овочі, насіння та ін. Виходить досить корисний, несолодкий продукт .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти