Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Чорничний пиріг з апельсиновою цедрою: рецепт Дмитра Горовенка

Простий літній пиріг від судді кулінарного шоу

<p style="text-align: justify;">Пиріг з чорницею і цедрою. Фото: dashu83/Freepik</p>
Пиріг з чорницею і цедрою. Фото: dashu83/Freepik

Чорницю збирають з липня по серпень. З неї готують варення, лікери, вино, морозиво, соуси і десерти. Ми розповімо, як зробити з цієї корисної ягоди смачний пиріг.

Чорничний пиріг з цедрою

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 120 г цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 1 щіпка солі
  • дрібно натерта цедра одного апельсина
  • 125 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 4 ст. л. молока
  • 300 г чорниці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Для тіста змішуємо вінчиком борошно з розпушувачем, додаємо цукор, ванільний цукор, сіль, цедру з одного апельсина, розм'якшене вершкове масло, яйця і молоко.
  2. Вимішуємо тісто за допомогою міксера протягом декількох хвилин, змінюючи швидкість з маленької на велику. Тісто викладаємо у форму, змащену вершковим маслом, акуратно рівняємо.
  3. Зверху викладаємо чорницю і ставимо до духовки, розігрітої до 180 градусів. Випікаємо близько 35 хвилин.
  4. Після приготування пиріг можна зверху посипати цукровою пудрою або викласти на нього тонкий шар желе.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом малосольних огірків від Дмитра Горовенка. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати торт "Литвинка" за рецептом Тетяни Литвинової.

Дивіться відео, як приготувати бургер з грибами за рецептом Дмитра Горовенка:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв