Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Що спекти до чаю влітку: пиріг з ожиною та яблуками

Рецепт смачної домашньої випічки

<p style="text-align: justify;">Ожиново-яблучний пиріг Фото: Ірина Павліна</p>
Ожиново-яблучний пиріг Фото: Ірина Павліна

Такий пиріг можна приготувати і з іншими літніми ягодами: малиною, шовковицею, чорницею.

Пиріг з ожиною та яблуками

Складові:

Для тіста:

  • 175 г м'якого вершкового масла
  • 175 г цукру
  • 3 яйця
  • 200 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • терта цедра одного лимона
  • 500 г очищених яблук
  • 150 г ожини

Для посипання:

  • 75 г холодного нарізаного масла
  • 75 г борошна
  • 50 г цукру
  • 75 г мюслі
  • 1/2 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Збити міксером яйця разом із цукром і вершковим маслом. Додати борошно, розпушувач і натерту цедру.
  2. Збити на низькій швидкості. Перелити тісто у форму 18 х 28 см, застелену пергаментним папером. Зверху розкласти тонко нарізані яблука й ожину.
  3. Збити всі інгредієнти для посипання в блендері до отримання крихти. Посипати фрукти.
  4. Випікати в розігрітій до 180 С духовці близько 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
  5. Перед подачею остудити і розрізати на порційні квадрати.

Нагадаємо, раніше ми писали, кяк приготувати торт із печива з масляним кремом. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом японського чизкейка із сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.

Дивіться відео, як приготувати вино з ожини:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв