Щоб приготувати вишнево-ванільні мафіни, зробіть тісто, як зазначено нижче, замінивши банани 2 чайними ложками ванільного екстракту, а чорний шоколад – 250 г свіжих або розморожених вишень без кісточок.
Бананові мафіни зі шматочками шоколаду
Складові:
- 150 г самопідносного цільнозернового борошна
- 150 г пшеничного борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. соди
- 0.5 ч.л. солі
- 125 г коричневого цукру
- 3 великих стиглих банана, розім'ятих виделкою
- 1 збите яйце
- 75 мл води
- 75 мл рослинного масла
- 75 г нарізаного чорного шоколаду або шоколадних чіпсів
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Просіяти обидва види борошна, розпушувач, соду і сіль в миску. Додати висівки, які залишилися в ситі після цільнозернового борошна.
- Додати цукор.
- В окремій ємності змішати бананове пюре, яйце, воду і рослинне масло.
- Перемішати сухі і рідкі інгредієнти ложкою. Додати шматочки шоколаду, ще раз перемішати.
- Викласти тісто в формочки, застелені паперовими вкладками. Має вийти 12 мафінів.
- Випікати в розігрітій до 180 С духовці впродовж 20-25 хвилин. Перед подачею маффіни остудити.
Порада: якщо у вас немає самовисхідного борошна, додайте в тісто ще 0.5 ч.л. розпушувача.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом морквяних мафінів. Ми також писали, як приготувати незвичайну піцу. Крім цього, ми розповідали, як спекти дітям сирні кекси з фруктами.
Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками та горіхами: