Серпень – головний сезон злив. Якщо ви не знаєте, що робити з щедрим літнім урожаєм, приготуйте смачний пиріг за нашим рецептом.
Сливовий пиріг з корицею
Складові:
- 120 г вершкового масла
- 1 склянка борошна
- 3/4 склянки білого цукру
- 3 ст.л. коричневого цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. кориці
- 12-15 слив
- 2 яйця
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розм'якшене вершкове масло збити з 3/4 склянки цукру. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця, кожен раз перемішуючи.
- Борошно просіяти з корицею і розпушувачем. Поступово додати до яєчної суміші, добре перемішати. Сливи помити і розрізати навпіл або на четвертинки.
- Форму діаметром 24 см (або квадратну зі стороною 20 см) змастити вершковим маслом, викласти тісто.
- Зверху розкласти шматочки слив, присипати коричневим цукром.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Перед подачею остудити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати сливовий пиріг за рецептом з газети The New York Times.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:
Читайте також: