Соціологи упевнені: у чоловіків з різних куточків України кулінарні смаки різні. На Заході українці найбільше радіють, коли бачать на столі голубці, приготовлені з м'ясом і рисом, холодець, деруни, овочеве рагу, борщ, на свята – гуцульський банош, а головне – вареники: з сиром, картоплею і плавленим сиром.
На Сході країни в топі улюблених страв – запечене або смажене м'ясо, шашлик, салати олів'є і шуба, а також холодник, в який замість стандартної ковбаси кладуть варену курятину.
А ось кухар з 10-річний досвідом Євген Клопотенко впевнений: головна відмінність чоловічих смаків залежить не від регіону, а від віку. Чим старше чоловік, тим більш просту їжу він любить: сало, борщ, котлети, картоплю, вареники. Молоді чоловіки віком до 35 років частіше їдять суші, піцу, стейки і бургери. Єдине, що об'єднує всіх чоловіків – це любов до м'яса.
Дієтологи радять: крім м'яса, не варто забувати і про овочі. Їх варто їсти не менше 500 г на день. А щоб чоловіча сила не згасала, додавати в салат можна рукколу, кінзу, кріп, петрушку і помідори.
Нагадаємо, раніше ми писали, в якій країні найздоровіша кухнян. Ми також розповідали про найкорисніші страви української кухні.
Читайте також: