I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з броколі: ТОП-5 рецептів

Рецепти смачних страв з броколі

Незважаючи на те, що капуста броколі доступна протягом цілого року, її головний сезон – вересень. Саме зараз вона найсмачніша і найкорисніша.

З броколі виходять відмінні начинки для пирогів і запіканок, салати, соуси. Цю капусту кладуть в овочеві рагу і супи, наприклад, мінестроне. Особливо смачним виходить крем-суп з броколі.

Реклама

Крем-суп з броколі

Суп з броколі
Суп з броколі

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 400 г броколі
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 3-4 шт. картоплі
  • 1 невелика морква
  • 1 склянка вершків
  • 50 г вершкового масла
  • Сіль, перець
  • Мускатний горіх
  • 1 гілочка розмарину
  • 500-700 мл води або бульйону

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Білу частину цибулі-порею нарізати тонкими кільцями. Моркву почистити, нарізати невеликими шматочками. Обсмажити овочі до м'якості на розігрітому вершковому маслі.
  2. Поставити варитися порізану картоплю, додавши гілочку розмарину. Готувати 15 хвилин, потім додати броколі і варити до готовності, близько 10 хвилин.
  3. Всі овочі подрібнити в блендері (прибравши розмарин), додати трохи води або бульйону, вершки, сіль і спеції. Консистенцію крем-супу контролювати самостійно. Якщо він виходить дуже густим, додати ще трохи бульйону. Довести суп до кипіння.
  4. Подавати в глибокій тарілці, прикрасивши суцвіттями броколі. За бажанням суп можна доповнити грінками.

Киш з м'ясом і броколі

Пиріг з броколі
Пиріг з броколі

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для тіста:

  • 110 г холодного масла
  • 15 мл води
  • 160 г борошна
  • Дрібка солі

Дивіться відео, як зварити сирний суп з броколі:

Для начинки:

  • 100 г броколі
  • 100 г цибулі-порею
  • 150 г свинини або курки
  • 1 перець болгарський
  • 100 г цвітної капусти

Для заливки:

  • 70 мл вершків 33%
  • 50 мл молока
  • 1 яйце
  • 300 г твердого сиру
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготувати тісто. Додати до борошна сіль і охолоджене масло, зробити крихту. Потім додати воду, замісити тісто і залишити в холодильнику на 40 хвилин.
  2. Розкатати тісто. Товщина може бути різною. Висота бортиків в класичному варіанті – 2 см. На дно рознімної форми для випічки покласти пергамент і викласти тісто у форму. Зробити виделкою багато дірочок. Поставити основу в розігріту духовку до 180 °С на 20-25 хвилин.
  3. Приготувати начинку. Пробланширувати броколі і цвітну капусту, використовуючи для цього звичайну воду або бульйон. Коли вода закипить, додати броколі і цвітну капусту, проварити кілька хвилин до стану аль денте. Потім обов'язково опустити овочі в холодну воду з льодом, щоб зберегти їх колір. Розрізати овочі на дрібні шматочки або розібрати на суцвіття.
  4. Цибулю-порей порізати маленькими кільцями (тільки білу частину) і трохи пробланширувати.
  5. М'ясо нарізати маленькими шматочками і підсмажити без додавання олії на антипригарній сковороді.
  6. Зняти з перцю шкірку і порізати маленькими кубиками.
  7. Приготувати заливку. Збити яйце, додати вершки з молоком і ще раз збити. Натерти 100 г твердого сиру, додати до заливки і перемішати. Сіль і спеції додати за смаком.
  8. На запечене тісто викласти овочі і зверху вилити заливку. Натерти 200 г твердого сиру і посипати киш.
  9. Випікати його в духовці при 180 °С 20-35 хвилин. Готовий киш прикрасити листочками чебрецю.

Ароматний салат з броколі і курки від Юлії Висоцької

Салат з броколі
Салат з броколі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1/2 качана свіжої броколі
  • 1 філе курячої грудки
  • Жменя оливок без кісточок
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • Перець чорний мелений
  • Сіль морська
  • 2 цибулі-шалот
  • Маленький корінь імбиру
  • 1/2 червоного перцю чилі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізати шматочками.
  2. Розігріти в сковороді гриль 1 ст. ложку оливкової олії і обсмажити м'ясо з двох сторін до готовності.
  3. Броколі розібрати на суцвіття.
  4. У невеликій каструлі закип'ятити воду і відварити броколі, потім воду злити, обдати капусту крижаною водою і промокнути паперовим рушником.
  5. Імбир почистити і натерти на дрібній тертці – повинно вийти 1/2 чайної ложки. Часник почистити і розчавити плоскою стороною ножа.
  6. Половинку перцю чилі разом з насінням нарізати тонкими смужками.
  7. Шалот почистити і нарізати тонкими кільцями.
  8. Розігріти в сковороді-вок оливкову олію, підсмажити шматочки курячого філе. Викласти в сковороду імбир, часник, перець чилі, шалот, все обсмажити, потім зняти сковороду з вогню, влити соєвий соус і перемішати.
  9. Відварену броколі викласти в гарячу сковороду з соусом, перемішати.

Курячі рулети з броколі та сиром

Рулети з курки з броколі
Рулети з курки з броколі

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г курячого філе
  • 250 г броколі
  • 150 г сиру (твердого або плавленого)
  • 4 ст.л. кукурудзяних пластівців
  • 2 ст.л. кунжуту
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 яйце
  • Сіль, мелений перець
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Броколі розібрати на суцвіття. Проварити в киплячій воді протягом 5 хвилин, облити холодною водою і остудити.
  2. Куряче філе помити, нарізати уздовж пластинами, посолити.
  3. Сир натерти на тертці.
  4. Подрібнити кукурудзяні пластівці в блендері, змішати їх з кунжутом і борошном.
  5. На кожен шматочок курки покласти броколі і трохи тертого сиру. Згорнути в рулети і скріпити зубочистками.
  6. Яйце збити виделкою, занурити рулети. Обваляти їх в приготованій паніровці.
  7. Розігріти олію і обсмажити рулети до золотистої скоринки з усіх боків.
  8. Перекласти рулети на рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  9. Викласти на тарілки броколі з соусом, зверху куряче м'ясо і прикрасити все оливками.

Яєчна запіканка з броколі та сиром

Запіканка з броколі
Запіканка з броколі

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 300 г броколі
  • 4 яйця
  • 100 мл молока
  • 2-3 гілочки петрушки
  • 100 г моцарели
  • Оливкова олія для (змащування форми)
  • Сіль і спеції – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Щоб броколі в запіканці вийшла м'якою і ніжною, її бажано проварити на середньому вогні 5 хвилин. Попередньо розділити капусту на суцвіття. Після варіння злити воду і остудити.
  2. Яйця з молоком збити виделкою або за допомогою погружного блендера.
  3. Зелень промити і дрібно порубати, а моцарелу нарізати невеликими шматочками.
  4. Викласти броколі в змащену маслом жароміцну форму (наприклад, керамічну), посипати зеленню і додати моцарелу.
  5. Потім залити все яєчно-молочною сумішшю, але не до країв посуду, а залишивши трохи місця для "зростання" запіканки.
  6. Відправити в духовку на 20-25 хвилин, виставити температуру 180 °С. Готову запіканку можна подавати в посуді, в якому вона готувалася, або порційно, нарізавши на шматочки.

Чому потрібно їсти броколі


Броколі, крім поживної цінності, відома своїми протипухлинними властивостями. Якщо ви стежите за здоров'ям, намагайтеся якомога частіше включати броколі в своє меню. До того ж, ця капуста низькокалорійна – всього 34 ккал на 100 г.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з броколі з йогуртовою заправкою . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом запіканки з броколі і риби.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти