У магазинах груші можна придбати в будь-який час, але саме в сезон з'являються саме ті солодкі і соковиті плоди, яких ми чекали цілий рік. Груші дуже корисні для організму: груші містять велику кількість калію, фолієвої кислоти та антиоксидантів.
З цих плодів виходять чудові салати, закуски, пироги, варення і десерти. Важливо лише вибирати дуже соковиті, але водночас щільні груші – так вони краще збережуть свою форму.
Панкейки з грушами від Джеймі Олівера
Пишні, золотисті млинці з грушами. Їх смачно їсти разом з рідким медом і натуральним йогуртом.
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- самовисхідне борошно* – 1 стакан
- молоко – 1 стакан
- велике куряче яйце – 1 шт.
- сіль – пучка
- солодка стигла груша – 1 шт.
- вершкове масло – для обсмажування
- мед і натуральний йогурт – для подачі
Спосіб приготування:
- Змішати борошно, молоко, яйце і сіль у мисці; збити до отримання однорідної маси. Якщо ви хочете підсолодити тісто, буде досить 1-2 столових ложок цукру.
- Грушу почистити і натерти на тертушці, додати в тісто і розмішати ложкою.
- Поставити велику сковороду на середній вогонь і розтопити в ній шматочок масла. Щойно воно розтане, ложкою викласти тісто. Смажити оладки партіями до золотистого кольору, за необхідності змащуючи сковорідку додатковою порцією масла.
- Подавати грушеві оладки теплими разом з медом і йогуртом.
* Якщо у вас немає самовисхідного борошна, додайте у тісто чайну ложку розпушувача.
Салат з качкою, буряком, грушею і сиро
Замість качки в цьому рецепті можна взяти індичку або курку. З зелені відмінно підійдуть салати корн, айсберг і мангольд. Для заправки використовуйте оливкову, соняшникову або горіхову олію або їхню суміш.
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 300 г вареного буряка
- 50 г сиру з блакитною пліснявою
- 1 готова качина грудка
- 1 груша зі щільною м'якоттю
- 6 скибочок бекону
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. діжонськой гірчиці
- 1 ч.л. бальзамічного оцту
- жменю кедрових горіхів
- салат корн
Дивіться відео, як приготувати вино з груші:
Спосіб приготування:
- Варений буряк почистити і нарізати кубиками.
- Грушу помити і почистити. Нарізати м'якоть кубиками.
- Такими ж шматочками нарізати качину грудку без шкіри і сир з цвіллю.
- Листя салату помити і порвати в миску. Додати буряк, грушу, качку і сир.
- Бекон нарізати на невеликі шматочки й обсмажити на сковороді до хрусткої скоринки. На цій сковороді швидко підсушити кедрові горіхи.
- Додати бекон і горіхи до решти інгредієнтів.
- Приготувати заправку: збити оливкову олію, мед, гірчицю і бальзамічний оцет віночком.
- Полити салат заправкою, перемішати і відразу ж подавати.
Грушевий пиріг з ваніллю
М'який і ніжний пиріг з соковитою фруктовою начинкою. Його можна готувати не тільки з грушами, але й з яблуками, сливами чи персиками.
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 1 велика стигла груша
- 100 г вершкового масла
- 125 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- 2 яйця
- 50 г сметани
- 175 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- щіпка солі
- цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
- Вершкове масло кімнатної температури нарізати кубиками в миску. Додати цукор і ваніль, збити міксером в пишний світлий крем.
- По одному додати яйця, щоразу ретельно збиваючи.
- Додати нежирну сметану, збити.
- Всипати просіяне з розпушувачем борошно, додати щіпку солі і перемішати.
- Викласти тісто в змащену маслом і присипану борошном форму, розрівняти силіконової лопаткою.
- Викласти в форму тісто, розрівняти силіконової лопаткою.
- Грушу помити, за бажанням очистити і видалити серцевину. Нарізати м'якоть тонкими скибочками і красиво викласти на тісто.
- Відправити пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Готовий пиріг остудити, посипати просіяною цукровою пудрою.
Яблучно-грушевий пиріг
Рецептів яблучних пирогів багато не буває, а тим паче яблучно-грушевих. Простий рецепт, доступні продукти, чудовий результат!
Час приготування:
- 1.5 години
Для тіста:
- вершкове масло – 100 г
- пшеничне борошно – 200 г
- сметана (20%) – 2 ст.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
Для начинки:
- яблуко (велике) – 1 шт.
- груша (велика) – 1 шт.
- цукор – 150 г
- яйце – 1 шт.
- сметана 20% – 200 г
- пшеничне борошно – 2 ст.л
- цедра 1 лимона
- сік половини лимона
- щіпка ваніліну
- щіпка меленої кориці
Спосіб приготування:
- Масло кімнатної температури з'єднуємо з просіяним борошном, розпушувачем, сметаною, замішуємо тісто. Готове тісто відправляємо в холодильник на 15-30 хвилин.
- Яблуко і грушу очищаємо від шкірки і серцевини, тонко нарізаємо і поливаємо лимонним соком.
- Яйце збиваємо з цукром, додаємо сметану, цедру, корицю, борошно і ванілін, продовжуємо збивати ще 1-2 хвилини.
- Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, тонким шаром розподіляємо по формі тісто, робимо бортики висотою близько 3 см.
- На тісто викладаємо фрукти, фрукти заливаємо сметаною з іншими інгредієнтами. Випікаємо при 180-190 С близько 50 хвилин.
- Остужаемо пиріг. Посипаємо за бажанням цукровою пудрою або мигдальними пелюстками. Яблучно-грушевий пиріг подаємо до чаю, кави або з молоком.
Груші з шоколадом і горіхами
Апетитний осінній десерт з ганашем і волоськими горіхами.
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 4 груші зі щільною м'якоттю
- 50 г шоколаду
- 1 ст.л. вершків
- 2 чайних ложки цукру
- ложка подрібнених волоських горіхів
Спосіб приготування:
- Очистити від шкірки і розрізати на половинки груші, очистити від зерняток.
- Стакан води закип'ятити з цукром. Відварити груші у воді з цукром. Охолодити.
- Шоколад подрібнити, покласти у каструльку, додати вершки і розігрівати на вогні, поки не розчиниться.
- Рідкий шоколад залити в заглиблення груш, посипати горіхами.
- Викласти на деко і запікати в духовці 20 хвилин при 180 С.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грушевого варення на зиму. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати заливний пиріг з грушею і ваніллю.