Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Що приготувати з консервованого тунця: ТОП-5 рецептів

Кращі ідеї оригінальних страв

<p style="text-align: justify;">Салат з тунцем Фото: Jcstudio / Freepik</p>
Салат з тунцем Фото: Jcstudio / Freepik

Тунець багатий білком, в ньому багато корисних омега-жирів і мікроелементів. М'ясо тунця продають, як правило, обробленим і порізаним на стейки у вакуумній упаковці. Ми розповімо, як приготувати з консервованого тунця салат, закуски і соус для пасти.

Салат з тунцем, вареними яйцями і помідорами

61_ls.1528963583
Салат з тунця
Фото: depositphotos.com

Складові:

Для салату:

  • пучок салатного міксу
  • 1 банка консервованого тунця шматочками
  • 1 червоний помідор
  • 1 жовтий помідор
  • 2-3 яйця

Для заправки:

  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. діжонськой гірчиці
  • 1 ч.л. меду
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • сіль перець

Рецепт приготування:

  1. Салатні листя помити і обсушити.
  2. Яйця відварити, остудити і почистити. Розрізати кожне яйце на 4-6 частин.
  3. Помідори помити і нарізати часточками.
  4. Порвати салатні листя руками в миску. Зверху розкласти шматочки консервованого тунця, томатів і яєць.
  5. Для заправки перемішати оливкова олія, діжонська гірчицю, мед і лимонний сік. Посолити і поперчити.
  6. Полити салат заправкою і подавати разом з хрустким свіжим хлібом.

Рулет з листкового тіста з тунцем

gettyimages-604015524
Рулет з тунцем
Фото: Getty

Складові:

  • листкове тісто – 1 пласт
  • рис – 1/8 склянки
  • вода – 1/2 склянки
  • вершкове масло – 30 г
  • борошно – 1 ст.л.
  • рубана зелень – 1 ст.л.
  • молоко – 1/2 склянки
  • яйце – 1 шт.
  • зелений горошок – 1/3 склянки
  • консервований тунець – 1 банка
  • варені яйця – 2 шт.
  • яйце або молоко – для змазування
  • сіль – щіпка
  • насіння кунжуту – для посипання

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 С. Застелити деко для випічки пергаментним папером. Листкове тісто розморозити.
  2. Відварити рис в підсоленій воді.
  3. Розтопити в сотейнику вершкове масло, додати борошно і обсмажити до золотистого кольору. Помішуючи, влити молоко і варити близько 1 хвилини. Остудити, змішати з яйцем, рубаною зеленню і горошком.
  4. Викласти пласт тесту на робочу поверхню. Виделкою розім'яти рибу і рівномірно розподілити на тесті, залишаючи кілька сантиметрів від краю з усіх боків. Зверху укласти четвертинки варених яєць.
  5. Перемішати рис і соус з горошком, викласти на рибу. Краї тесту змастити яйцем.
  6. Згорнути в рулет і викласти на деко швом вниз. Зробити зверху кілька отворів для виходу пари, змастити яйцем, посипати кунжутом і випікати 30-40 хвилин. Перед подачею остудити.

Запечений перець з тунцем і сиром

25_ls.1528272781
Закуска з перцю з тунцем
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 6 солодких перців різного кольору
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1/2 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 2 баночки тунця по 170 г, рідина злити
  • 2 ст.л. каперсів, нарізаних
  • 1-2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. діжонськой гірчиці
  • 1/2 чашки вершкового сиру
  • 2 ст.л. дрібно нарізаної петрушки
  • сіль, чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку 180°C. Перець добре змастити оливковою олією і посипати сіллю.
  2. Викласти перець на деко і поставити в духовку. Запікати 30-35 хвилин, перевертаючи час від часу, поки на шкірка не почорніє місцями.
  3. Перекласти гарячий перець в миску і щільно накрити. Очистити остиглі перці від шкірки.
  4. Розрізати кожен перець уздовж навпіл, очистити від насіння і розрізати кожну половинку на 2 смужки. Обсушити перець паперовими рушниками.
  5. Перемішати всі інгредієнти для начинки. Викласти начинку чайною ложкою на край смужки перцю і згорнути рулетиком. Повторити з усім смужками перцю. Прибрати готові рулетики в холодильник мінімум на 1 годину.

Паста з тунцем і помідорами

90_ls.1529415866
Паста з тунцем і помідорами
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 240 г лінгвіні
  • 3-4 середніх помідора
  • 5-6 в'ялених томатів в оливковій олії
  • 1 зубчик часнику
  • жменю оливок без кісточок
  • 1 банка консервованого шматочками тунця
  • 1 гострий перець
  • сіль, мелений перець
  • оливкова олія
  • лимон

Рецепт приготування:

  1. Лінгвіні відварити в підсоленій воді, злити рідину.
  2. Розігріти сковороду з оливковою олією.
  3. Додати очищену часточку часнику і нарізаний гострий перець. Обсмажити до появи аромату і викинути.
  4. Свіжі помідори помити, нарізати кубиками або часточками. Додати в сковороду і готувати близько 5 хвилин. Потім додати шматочки тунця.
  5. В'ялені помідори подрібнити, видаливши попередньо масло. Додати в соус разом з оливками. Посолити, поперчити і готувати ще 5 хвилин.
  6. Подавати лінгвіні разом з соусом і скибочками лимона.

Фаршировані помідори з тунцем

50_ls.1529692268
Помідори з тунцем
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 100 г консервованого тунця
  • 1 яйце
  • 3 помідори з щільною м'якоттю
  • Зелена цибуля
  • 2 ст.л. майонезу
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця відварити круто, остудити і почистити. Дрібно нарізати або натерти на тертці.
  2. Помідори помити, зрізати верхівки і акуратно видалити м'якоть. Поставити томати догори дном на тарілку, щоб стік зайвий сік.
  3. Зелену цибулю помити і дрібно порубати.
  4. Змішати в мисці консервованого тунця, нарізану цибулю, варене яйце і майонез. Приправити до смаку.
  5. Наповнити помідори начинкою і відразу ж подавати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тунець в соєвому соусі за рецептом Юлії Висоцької. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом салату з тунця з грінками.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв