I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на обід з курки: ТОП-5 страв з курячого філе

Найкращі рецепти страв з курячої грудки

Не знаєте, що приготувати на обід швидко і просто? Страви з курячого філе відрізняються великою різноманітністю. Курячі грудки можна варити, смажити і запікати. Її додають в салати і супи, тушкують разом різними соусами і фарширують.

Дивіться відео, як приготувати дієтичне куряче філе:

Реклама

Куряче філе містить дуже мало жиру, тому відрізняється низькою калорійністю. Але з такої ж причини його дуже легко пересушити. Щоб м'ясо залишалося соковитим, багато кулінарів радять попередньо вимочити його в соляному розчині. Для цього потрібно покласти грудку мінімум на 20 хвилин в солону холодну воду (в ідеалі у вас має вийти 4%-ий розчин солі).

Паста з куркою, сиром і кукурудзою

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 250 г курячого філе
  • 1-2 шт. ріпчастої цибулі
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 3-4 ст.л. сметани
  • 1 пучок свіжої зелені
  • 50 г твердого сиру
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • 150 г пасти

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю почистити, помити і дрібно порізати.
  2. Зелень помити, видалити стебла і подрібнити.
  3. Куряче філе помити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
  4. Розігріти сковороду з рослинною олією і готувати цибулю до прозорості.
  5. Додати шматочки курячого філе і тушкувати, поки м'ясо рівномірно не побіліє.
  6. Додати сметану, кукурудзу без рідини і готувати ще 10 хвилин. Додати сіль і спеції за смаком.
  7. Відварити свою улюблену пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці. Подавати з соусом, посипавши зеленню і тертим сиром.

Читайте також:

Курка в мультиварці з грибами і вершками

Час приготування:

  • 1 годину

Складові:

  • 500 г курячого філе (з грудки або стегон)
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • 200 мл вершків
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1 ст.л. борошна
  • пучок зелені
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
  2. Налити в чашку мультиварки рослинне масло і ввімкнути режим "Смажіння" на 20 хвилин. Додати нарізану цибулю і готувати до м'якості.
  3. Куряче філе помити і нарізати середніми кубиками, додати до цибулі і перемішати. Смажити, поки м'ясо не побіліє.
  4. Потім додати нарізані тонкими пластинками гриби і продовжувати обсмажувати. Посолити, поперчити, додати борошно і готувати ще 3 хвилини.
  5. Влити вершки і трохи води, перемішати і довести до кипіння.
  6. Закрити кришку мультиварки, включити режим "Гасіння" на 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати рубану зелень.
  7. Подавати курку в мультиварці разом з картопляним пюре, макаронами або рисом.

Каррі з курки з перцем

Каррі з куркою
Каррі з куркою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 400 г курячого філе
  • 200 мл кокосового молока
  • 100 г солодкого перцю
  • 2 ч.л. порошку каррі
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 маленький пеперончино (дрібно нарізаний)
  • 1 см кореня імбиру (натертого на дрібній тертці)
  • 1 ст.л. рибного соусу
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 0,5 ч.л. куркуми
  • 0,5 ч.л. меленого коріандру
  • 0,5 ч.л. меленого кардамону
  • 0,25 ч.л. меленого мускатного горіха
  • Сіль, чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити і обсушити паперовим рушником.
  2. Нарізати на тонкі смужки і обсмажити на добре розігрітій олії до утворення золотистої скоринки, по 1-2 хвилині з кожного боку.
  3. До філе додати всі спеції, залити кокосовим молоком і тушкувати на повільному вогні під закритою кришкою, поки молоко не загусне до стану кефіру (приблизно 15-20 хвилин).
  4. За 2 хвилини до готовності покласти порізаний тонкими смужками перець.
  5. Подати каррі з відвареним рисом, прикрасивши гілочкою кінзи.

Куряче філе з в'яленими помідорами і шпинатом в прошутто

Куряча грудка з в'яленими помідорами
Куряча грудка з в'яленими помідорами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 300 г свіжого шпинату
  • Велика жменя в'ялених томатів у маслі
  • Велика жменя кедрових горіхів
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Трохи рослинної олії
  • 4 курячі грудки
  • 150 г скибочок прошутто
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити, обсушити і порубати листя ножем.
  2. Готувати протягом 5 хвилин в невеликій кількості рослинного масла, посолити.
  3. В'ялені томати порубати великими шматками.
  4. Змішати в мисці шпинат, томати, столову ложку олії з банки з томатами і кедрові горіхи.
  5. Натерти курячі грудки сіллю і перцем з усіх боків.
  6. Надрізати кожну грудку так, щоб вийшла "кишенька".
  7. Наповнити заглиблення начинкою.
  8. Загорнути кожну грудку в тонкі скибочки прошутто.
  9. Викласти на деко разом з гілочками чебрецю і запікати на верхньому рівні духовки при 180 С протягом 20-30 хвилин.

Лазанья з грибами і курячим філе

Лазанья с курицей и грибами
Лазанья с курицей и грибами

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 250 г листів лазаньї
  • 700 г курячого філе
  • 300 г грибів
  • 500 г помідорів
  • 300 г сиру
  • 150 г цибулі
  • Зелень за смаком
  • Рослинна олія
  • Сіль перець

Для соусу:

  • 100 г вершкового масла
  • 5 ст.л. борошна
  • 1 л молока
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Очищену цибулю, куряче філе і гриби дрібно нарізати.
  2. На рослинній олії обсмажити цибулю до м'якості.
  3. Додати куряче філе, смажити 5 хвилин. Додати гриби, посолити, поперчити і готувати ще 15 хвилин.
  4. Зварити соус бешамель. Вершкове масло розтопити, всипати борошно і злегка обсмажити. Потім влити молоко, посолити і поперчити. Варити, помішуючи, поки соус не загусне. За консистенцією він мусить нагадувати рідку сметану.
  5. Помідори очистити від шкірки, подрібнити в блендері або натерти на тертці. Зелень дрібно порубати, змішати з помідорами.
  6. У форму для запікання викласти в один шар листи лазаньї. Зверху розподілити половину грибів і філе.
  7. Викласти половину соусу, накрити листами лазаньї. Розподілити залишилися гриби з філе, полити соусом. Викласти зверху листи лазаньї і помідори.
  8. Поставити в духовку і запікати за температури 180 градусів протягом 20 хвилин.
  9. Сир натерти на крупній тертці. Через 20 хвилин посипати лазанью сиром і запікати ще 20-25 хвилин.

Як вибрати куряче філе

М'ясо має бути рожевим, в жодному разі не жовтим, кажуть експерти. Це стосується як магазинної курки, так і домашньої. Жовтуватий відтінок свідчить про те, що термін зберігання добігає кінця.

Вага нормального філе домашньої курки становить 150-180 г, максимум 200 м. Велика вага – ознака швидкого вирощування курки. До речі, на прискорене зростання можуть вказувати і прожилки на філе, які нагадують білу павутинку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти куряче філе з ягодами. "Сьогодні" також ділилися рецептом курячої грудки в пікантному маринаді.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти