Не знаєте, що приготувати на обід швидко і просто? Страви з курячого філе відрізняються великою різноманітністю. Курячі грудки можна варити, смажити і запікати. Її додають в салати і супи, тушкують разом різними соусами і фарширують.
Дивіться відео, як приготувати дієтичне куряче філе:
Куряче філе містить дуже мало жиру, тому відрізняється низькою калорійністю. Але з такої ж причини його дуже легко пересушити. Щоб м'ясо залишалося соковитим, багато кулінарів радять попередньо вимочити його в соляному розчині. Для цього потрібно покласти грудку мінімум на 20 хвилин в солону холодну воду (в ідеалі у вас має вийти 4%-ий розчин солі).
Паста з куркою, сиром і кукурудзою
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 250 г курячого філе
- 1-2 шт. ріпчастої цибулі
- 200 г консервованої кукурудзи
- 3-4 ст.л. сметани
- 1 пучок свіжої зелені
- 50 г твердого сиру
- Сіль, мелений перець – за смаком
- 150 г пасти
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю почистити, помити і дрібно порізати.
- Зелень помити, видалити стебла і подрібнити.
- Куряче філе помити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
- Розігріти сковороду з рослинною олією і готувати цибулю до прозорості.
- Додати шматочки курячого філе і тушкувати, поки м'ясо рівномірно не побіліє.
- Додати сметану, кукурудзу без рідини і готувати ще 10 хвилин. Додати сіль і спеції за смаком.
- Відварити свою улюблену пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці. Подавати з соусом, посипавши зеленню і тертим сиром.
Курка в мультиварці з грибами і вершками
Час приготування:
- 1 годину
Складові:
- 500 г курячого філе (з грудки або стегон)
- 400 г печериць
- 1 цибулина
- 200 мл вершків
- 2 ст.л. рослинного масла
- 1 ст.л. борошна
- пучок зелені
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
- Налити в чашку мультиварки рослинне масло і ввімкнути режим "Смажіння" на 20 хвилин. Додати нарізану цибулю і готувати до м'якості.
- Куряче філе помити і нарізати середніми кубиками, додати до цибулі і перемішати. Смажити, поки м'ясо не побіліє.
- Потім додати нарізані тонкими пластинками гриби і продовжувати обсмажувати. Посолити, поперчити, додати борошно і готувати ще 3 хвилини.
- Влити вершки і трохи води, перемішати і довести до кипіння.
- Закрити кришку мультиварки, включити режим "Гасіння" на 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати рубану зелень.
- Подавати курку в мультиварці разом з картопляним пюре, макаронами або рисом.
Каррі з курки з перцем
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 400 г курячого філе
- 200 мл кокосового молока
- 100 г солодкого перцю
- 2 ч.л. порошку каррі
- 1 ч.л. цукру
- 1 маленький пеперончино (дрібно нарізаний)
- 1 см кореня імбиру (натертого на дрібній тертці)
- 1 ст.л. рибного соусу
- 2 ст.л. рослинного масла
- 0,5 ч.л. куркуми
- 0,5 ч.л. меленого коріандру
- 0,5 ч.л. меленого кардамону
- 0,25 ч.л. меленого мускатного горіха
- Сіль, чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе помити і обсушити паперовим рушником.
- Нарізати на тонкі смужки і обсмажити на добре розігрітій олії до утворення золотистої скоринки, по 1-2 хвилині з кожного боку.
- До філе додати всі спеції, залити кокосовим молоком і тушкувати на повільному вогні під закритою кришкою, поки молоко не загусне до стану кефіру (приблизно 15-20 хвилин).
- За 2 хвилини до готовності покласти порізаний тонкими смужками перець.
- Подати каррі з відвареним рисом, прикрасивши гілочкою кінзи.
Куряче філе з в'яленими помідорами і шпинатом в прошутто
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 300 г свіжого шпинату
- Велика жменя в'ялених томатів у маслі
- Велика жменя кедрових горіхів
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
- Трохи рослинної олії
- 4 курячі грудки
- 150 г скибочок прошутто
- Кілька гілочок свіжого чебрецю
Спосіб приготування:
- Шпинат помити, обсушити і порубати листя ножем.
- Готувати протягом 5 хвилин в невеликій кількості рослинного масла, посолити.
- В'ялені томати порубати великими шматками.
- Змішати в мисці шпинат, томати, столову ложку олії з банки з томатами і кедрові горіхи.
- Натерти курячі грудки сіллю і перцем з усіх боків.
- Надрізати кожну грудку так, щоб вийшла "кишенька".
- Наповнити заглиблення начинкою.
- Загорнути кожну грудку в тонкі скибочки прошутто.
- Викласти на деко разом з гілочками чебрецю і запікати на верхньому рівні духовки при 180 С протягом 20-30 хвилин.
Лазанья з грибами і курячим філе
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 250 г листів лазаньї
- 700 г курячого філе
- 300 г грибів
- 500 г помідорів
- 300 г сиру
- 150 г цибулі
- Зелень за смаком
- Рослинна олія
- Сіль перець
Для соусу:
- 100 г вершкового масла
- 5 ст.л. борошна
- 1 л молока
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Очищену цибулю, куряче філе і гриби дрібно нарізати.
- На рослинній олії обсмажити цибулю до м'якості.
- Додати куряче філе, смажити 5 хвилин. Додати гриби, посолити, поперчити і готувати ще 15 хвилин.
- Зварити соус бешамель. Вершкове масло розтопити, всипати борошно і злегка обсмажити. Потім влити молоко, посолити і поперчити. Варити, помішуючи, поки соус не загусне. За консистенцією він мусить нагадувати рідку сметану.
- Помідори очистити від шкірки, подрібнити в блендері або натерти на тертці. Зелень дрібно порубати, змішати з помідорами.
- У форму для запікання викласти в один шар листи лазаньї. Зверху розподілити половину грибів і філе.
- Викласти половину соусу, накрити листами лазаньї. Розподілити залишилися гриби з філе, полити соусом. Викласти зверху листи лазаньї і помідори.
- Поставити в духовку і запікати за температури 180 градусів протягом 20 хвилин.
- Сир натерти на крупній тертці. Через 20 хвилин посипати лазанью сиром і запікати ще 20-25 хвилин.
Як вибрати куряче філе
М'ясо має бути рожевим, в жодному разі не жовтим, кажуть експерти. Це стосується як магазинної курки, так і домашньої. Жовтуватий відтінок свідчить про те, що термін зберігання добігає кінця.
Вага нормального філе домашньої курки становить 150-180 г, максимум 200 м. Велика вага – ознака швидкого вирощування курки. До речі, на прискорене зростання можуть вказувати і прожилки на філе, які нагадують білу павутинку.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти куряче філе з ягодами. "Сьогодні" також ділилися рецептом курячої грудки в пікантному маринаді.
Читайте також: