Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Що приготувати на Новий рік: "п'яна" качка за рецептом Юлії Висоцької

Оригінальна святкова страва від відомої телеведучої і кулінара

Запечена качка в червоному вині Фото: depositphotos.com
Запечена качка в червоному вині
Фото: depositphotos.com

Здавалося б, запекти качку на Новий рік – що може бути простіше? Але щоб фарширована качка була по-справжньому смачною є свої секрети, які роблять її соковитою і запашною.

"П'яна" качка від Висоцької

Складові:

  • тушка качки майже 2 кг
  • качина печінка – 300 г
  • часник – 2 зубчики
  • розмарин – 4 гілочки
  • шавлія – 3 гілочки
  • вино червоне солодке – 250 мл
  • перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • сіль морська – 1 ½ ч. л.

Рецепт приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 190°С.
  2. Тушку качки ретельно вимити, помістити у велику каструлю, залити водою і варити 30-40 хвилин.
  3. Сиру печінку, часник, розмарин, листя шавлії і вино збити в блендері.
  4. У порожнину тушки влити 2/3 отриманої суміші і зашити її, щоб нічого не вилилося.
  5. Качку натерти сіллю і перцем, укласти на деко, полити сумішшю і випікати в розігрітій духовці 2,5-3 години.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом качки в медово-гірчичній глазурі. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати олів'є за рецептом Висоцької.

Дивіться відео, як приготувати млинці з лососем і шпинатом:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів