Не знаєте, що приготувати на вечерю з м'яса? У нашій добірці ви знайдете рецепти простих і смачних страв.
Ці ідеї стануть в нагоді і для складання святкового меню. Ви зможете порадувати своїх гостей апетитною і ситною вечірньою трапезою.
Свинина в пиві з чорносливом
Час приготування:
- 1,5 години
Інгредієнти:
- 700 г свинини, порізаної кубиками
- 2 цибулини
- 100 г чорносливу
- 250 мл світлого пива
- Сіль, перець – за смаком
- Паприка – за смаком
- Естрагон – за смаком
- Дрібно нарізана зелень петрушки – за смаком
Спосіб приготування:
- Свинину помити і обсушити, додати сіль і спеції, перемішати і залишити на 15 хвилин.
- Обсмажити свинину на рослинній олії, додати окремо обсмажену (до прозорості) цибулю, влити пиво і тушкувати під закритою кришкою на повільному вогні 20 хвилин.
- Чорнослив нарізати смужками, додати до м'яса і продовжувати тушкувати ще 20 хвилин.
- Готову свинину посипати зеленню і дати настоятися кілька хвилин.
М'ясо в духовці з сиром і грибами
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 500 г свинячої вирізки
- 100 г сиру
- 200 г печериць
- 200 г ріпчастої цибулі
- 100 г сметани
- Сіль, перець
- Рослинна олія
- Свіжа зелень
Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундськи:
Спосіб приготування:
- Свинину помити і обсушити, нарізати скибочками завтовшки 2 см.
- Відбити кулінарним молотком, посолити і поперчити. Укласти в форму для запікання в один шар і змастити сметаною.
- Гриби і цибулю помити. Печериці нарізати пластинками, а очищену цибулю – тонкими півкільцями.
- Обсмажити цибулю до прозорості на олії, додати гриби і готувати, поки не випарується рідина. Приправити до смаку.
- Викласти цибулю і гриби на м'ясо. Відправити до гарячої духовки і запікати при 180 ºС, поки сир не підрум'яниться.
- Готову страву посипати рубаною зеленню.
М'ясна печеня з білими грибами
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г філе яловичини
- 500 г білих грибів
- 5-6 цибулин шалот
- 200-250 мл м'ясного бульйону
- 1 ст.л. борошна
- Рослинна олія
- Сіль, чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- М'ясо помити, обсушити і нарізати великими кубиками.
- Цибулю-шалот розрізати уздовж на четвертинки.
- Гриби добре промити, почистити і крупно нарізати.
- Цибулю-шалот обсмажити на олії до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
- Цибулю перекласти в миску, на сковороду додати ще трохи олії, якщо необхідно, обсмажити яловичину по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Перекласти м'ясо до цибулі, а на сковороду відправити гриби. Обсмажити їх в маслі, що залишилося, 10-15 хвилин на середньому вогні.
- Наприкінці всипати борошно і добре перемішати.
- Влити бульйон і ще раз добре перемішати.
- Повернути на сковороду цибулю і яловичину, додати спеції і тушкувати все разом ще 5-10 хвилин.
М'ясо з картоплею в рукаві
Час приготування:
- 1,5 години
Інгредієнти:
- 1-1,5 кг картоплі
- 500-700 г м'яса (яловичини, телятини, свинини або курки)
- 1 цибуля
- 1-2 моркви
- 1 ст.л. гірчиці в зернах
- 3-4 ст.л. томатного соусу
- Сіль, перець
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, нарізати кубиками.
- Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими шматочками.
- Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії до м'якості.
- М'ясо нарізати кубиками, обсмажити в окремій сковороді до золотистого кольору. Посолити, поперчити, за бажанням додати трохи соєвого соусу.
- Перемішати нарізану картоплю, м'ясо, цибулю, моркву, гірчицю і томатний соус. За бажанням ще раз приправити.
- Скласти все в рукав для запікання. Зав'язати кінці і готувати в розігрітій до 180 ºС духовці до м'якості картоплі. Вона повинна легко протикатися виделкою.
- Подавати картоплю з м'ясом гарячою.
М'ясо з овочами в яблучному соку
Час приготування:
- 1,5 години
Інгредієнти:
- 500 г свинячої вирізки
- 1 цибулина
- 2 стебла селери
- 1 морква
- 2 склянки свіжого яблучного соку
- 1 стакан м'ясного бульйону
- Рослинна олія – для обсмажування
- 2-3 гілочки чебрецю
- 1 лавровий лист
- 2 шт. запашного перцю
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- М'ясо помити і обсушити. Нарізати кубиками зі стороною 3-4 см, посипати сіллю і перцем.
- Обсмажити в гарячій рослинній олії до золотистого кольору.
- Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими кубиками. Селеру розрізати на шматочки завтошки не більше 5 мм.
- Додати овочі до м'яса і готувати, поки цибуля не стане прозорою.
- Влити яблучний сік, довести до кипіння. Потім додати бульйон, ще раз довести до кипіння.
- Залишити томитися на слабкому вогні під прочиненими кришкою протягом години. Соус повинен уваритися і стати густішим.
- За 15-20 хвилин до готовності додати пряні трави і перець горошком.
- Дістати лавровий лист, чебрець і і запашний перець з готової страви.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плов зі свининою в мультиварці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом фрикадельок в томатному соусі.