Головна Сьогоднi

Що приготувати на сніданок з сиру: п'ять небанальних ідей

ТОП-5 рецептів сирних сніданків

<p style="text-align: justify;">Сир корисно їсти на сніданок Фото: depositphotos.com</p>
Сир корисно їсти на сніданок Фото: depositphotos.com

Сир не тільки смачний, але і дуже корисний продукт. До його складу входять: лактоза, амінокислоти, кальцій, білок, мінеральні речовини, жири та вітаміни. Ми розповімо, як приготувати смачні літні сніданки з сиру.

Сирні вафлі з ваніллю

65_ls.1523872040
Сирні вафлі
Фото: pixabay.com

Для випічки домашніх вафель потрібна спеціальна форма – вафельница з фігурними осередками.

Складові:

  • 200 г сиру
  • 2 яйця
  • 1/2 склянки кефіру
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. цукру
  • 120 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ванільний екстракт або ванілін

Рецепт приготування:

  1. Сир протерти через сито.
  2. Перемішати зі збитими виделкою яйцями, цукром, кефіром і ваніліном.
  3. Додати просіяне борошно і розпушувач, швидко перемішати, в кінці додати розтоплене вершкове масло.
  4. Дати тісту "відпочити" 15-20 хвилин. Випікати близько 5 хвилин в розігрітій електровафельніцу або за інструкцією виробника.
  5. Подавати разом з кулькою вершкового морозива і свіжими ягодами.

Сирна запіканка з кускус і ягодами

44_ls.1522265664
Сирна запіканка з ягодами і кускусом
Фото: freepik.com

Для приготування сирної запіканки можна використовувати будь-які ягоди: чорницю, малину, смородину, полуницю або вишню. Замороженим ягодам потрібно дати відтанути і злити зайвий сік.

Складові:

  • 300 г сиру
  • 1/2 склянки кускуса
  • 2-3 ст.л. цукру
  • ванілін
  • 2 яйця
  • 1/3 склянки ягід
  • цукрова пудра

Рецепт приготування:

  1. Сир ретельно розтерти виделкою разом з цукром, ваніліном і яєчними жовтками.
  2. Яєчні білки збити в щільну піну в окремій мисці.
  3. Кускус залити окропом, накрити кришкою і дати постояти протягом 5 хвилин.
  4. Остиглий кускус додати в сир, перемішати.
  5. Акуратно ввести збиті білки, перемішати силіконової лопаткою знизу вгору.
  6. В кінці додати ягоди.
  7. Викласти сирну масу в змащену маслом форму і запікати при температурі 180 С близько 30 хвилин.
  8. Перед подачею запіканку остудити, посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Млинцевий торт з сиром та фруктами

3966
Млинцевий торт з фруктами
Фото: freepik.com

Якщо ви вирішили приготувати млинцевий пиріг, для початку потрібно визначитися, за яким рецептом млинці пекти. Для солодких пирогів з сирною начинкою найкраще підходять тонкі млинці на молоці.

Складові:

  • 10 тонких млинців
  • 800 г сиру
  • 0.5 склянки згущеного молока або за смаком
  • 1 стиглий банан
  • 1 солодке яблуко
  • вершкове масло
  • сметана

Рецепт приготування:

  1. Спечіть тонкі млинці на молоці, кефірі або сироватці.
  2. Банан і яблуко почистіть і наріжте.
  3. Збийте сир, згущене молоко і банан до отримання крему. Якщо крем виходить дуже густим, влийте трохи сметани або вершків.
  4. Додайте в крем маленькі шматочки яблук і перемішайте.
  5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Чергуючи, викладіть млинці і начинку.
  6. Верхній млинець змастіть розтопленим вершковим маслом або сметаною.
  7. Надішліть в розігріту до 180°С духовку і випікайте протягом 30 хвилин.
  8. Подавайте млинцевий торт теплим або холодним.

Мус з полуниці і сиру

96_ls.1524561361
Полуничний мус
Фото: pixabay.com

Щоб десерт вийшов більш повітряним, протріть сир через сито.

Складові:

  • 15 г желатину
  • 90 мл холодної кип'яченої води
  • 250 г сиру
  • 250 г сметани
  • 300 г полуниці
  • 1/2 склянки цукру
  • збиті вершки
  • свіжа полуниця

Рецепт приготування:

  1. Желатин замочити в холодній кип'яченій воді і залишити набухати.
  2. Полуницю помити, очистити від плодоніжок і обсушити.
  3. Ягоди збити блендером разом з цукром.
  4. Додати сметану і сир, ще раз добре збити.
  5. Продовжуючи збивати, влити тонкою цівкою желатин. Якщо він занадто сильно загус, ємність з ним потрібно попередньо опустити в гарячу воду.
  6. Розлити готовий мус по креманках і дати застигнути в холодильнику.
  7. Перед подачею прикрасити збитими вершками і цілими ягодами полуниці.

Млинці в духовці з родзинками і сиром

24_ls.1530271945
Млинці з сиром
Фото: pixabay.com

Якщо ви хочете урізноманітнити звичні млинчики з сиром, запечіть їх у духовці. Це не забере багато часу, але кардинально перетворює смак страви.

Складові:

Для тіста:

  • 100 г борошна
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 2 яйця
  • сіль
  • 250 мл молока
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • топлене масло

Для начинки:

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 200 г сиру
  • 50 г родзинок

Для заливки:

  • 125 мл молока
  • 2 яйця
  • цукрова пудра

Рецепт приготування:

  1. Для тіста просіяти борошно з крохмалем в миску. Зробити в центрі лунку. Яйця збовтати виделкою, змішати з молоком і вилити в поглиблення, зроблене в борошні. Посолити і перемішати, додавши в кінці рослинне масло. Має вийти однорідне тісто без грудочок. Залишити його в сторону на півгодини.
  2. Розігріти сковороду з топленим маслом і посмажити тонкі млинчики.
  3. Збити міксером всі інгредієнти для начинки. В кінці додати промиті родзинки, перемішати ложкою.
  4. Загорнути начинку в млинці. Викласти млинцеві рулетики у форму, змащену маслом.
  5. Перемішати виделкою молоко і яйця, залити млинці.
  6. Випікати в розігрітій до 200°С духовці близько 30-40 хвилин. Готову страву посипати просіяного цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як з кислого молока за годину зробити сир. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом японського чизкейка з сиру з шоколадним печивом. Ми також розповідали, як приготувати шоколадний чізкейк в духовці.

Дивіться відео, як приготувати сметанно-сирний мус:


Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв