Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Що приготувати на сніданок: ТОП-3 рецепти омлету

Оригінальні рецепти смачних омлетів

<p style="text-align: justify;">У справжній омлет не додають борошно. Фото: pixabay.com</p>
У справжній омлет не додають борошно. Фото: pixabay.com

Класичний французький омлет готують з добре збитих яєць, обсмажених на вершковому маслі. Сьогодні ми розповімо, як урізноманітнити традиційний омлет з допомогою смачних добавок: зелені, овочів і сиру.

Омлет з грибами і шпинатом

depositphotos_59656419_m
Омлет з грибами і шпинатом
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 100 г замороженого шпинату
  • 150 г нарізаних печериць
  • 1 зубчик часнику
  • 2 яйця
  • 100 мл вершків
  • сіль, перець – за смаком
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

  1. Печериці обсмажити на оливковій олії з подрібненим часником, додати шпинат і готувати, поки не випарується рідина. Приправити за смаком.
  2. Яйця збити з вершками, посолити і поперчити.
  3. Посмажити омлет, покласти зверху грибну начинку і скласти навпіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Омлет з картоплею, сиром і цибулею

depositphotos_26606809_m
Омлет з картоплею в духовці
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 3-4 відварені картоплини
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г тертого твердого сиру
  • невеликий пучок зелені
  • 100 мл вершків
  • 4 яйця
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

  1. Очищену картоплю нарізати кружечками, а цибулю – кільцями. Зелень дрібно порубати.
  2. Лук обсмажити в маслі до м'якості.
  3. Викласти картоплю і цибулю шарами в вогнетривку форму, змащену оливковою олією. Посипати рубаним часником і поставити до гарячої духовки на 5 хвилин.
  4. Яйця збити з сіллю, приправами, вершками і сиром. Додати зелень.
  5. Залити отриманою сумішшю картоплю і повернути до духовки. Запікати, поки омлет не підрум'яниться.

Омлет з цукіні і цибулею-пореєм

depositphotos_31938253_m-2015
Омлет з овочами
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 цукіні
  • стебло цибулі-порею
  • 1 червоний солодкий перець
  • кілька гілочок зелені
  • 3 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. тертого твердого сиру
  • сіль і перець – за смаком
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

  1. Нарізану кубиками цукіні, солодкий перець і цибулю-порей обсмажити в глибокій сковороді на оливковій олії.
  2. Яйця збити, додати сметану, нарізану зелень і тертий сир, посолити і поперчити.
  3. Залити обсмажені овочі яєчною масою, накрити кришкою і готувати, поки омлет не "схопиться".

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом приготування сирників в мікрохвильовій печі. Ми також розповідали, як приготувати весняний суп з картоплі і черемші. Крім цього, ми писали, як приготувати рулет з омлету з зеленню і сиром.

Дивіться відео, як приготувати омлет на сметані з сиром:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв