I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати в пост: ТОП-5 рецептів супів

В українській та інших національних кухнях є безліч рецептів, як приготувати смачні пісні супи

Під час Різдвяного посту церковний статут забороняє вживати будь-які продукти тваринного походження. Замість них можна їсти крупи, бобові, овочі і фрукти.

Тому іноді доводиться проявляти неабияку винахідливість, щоб смачно нагодувати сім'ю. Але приготувати апетитні, швидкі, а головне – абсолютно пісні супи зовсім нескладно.

Реклама

Рисовий суп з овочами

201463_640

Фото: plyonka.livejournal.com

Реклама

Складові:

  • 1/3 склянки рису
  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 1/2 болгарського перцю
  • 1 морква
  • 3 картоплини
  • 1/2 ст.л. томатної пасти
  • 3 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • рослинна олія
  • спеції
  • сіль
  • зелень

Рецепт приготування:

  1. Рис добре промити і замочити в теплій воді на 1-1,5 години.
  2. Лук, помідор, перець, моркву почистити і дрібно нарізати. Обсмажити овочі на рослинній олії до золотистого кольору.
  3. Додати томатну пасту. Помішуючи, обсмажити протягом хвилини.
  4. Картоплю почистити і нарізати кубиками.
  5. Скласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Посолити, додати лавровий лист, смажені овочі, рис і спеції. Варити до готовності рису.
  6. В кінці додати нашинковану зелень і розчавлений часник.

Пісний борщ

Реклама

russian-borcsh_1472-2598

Фото: AndreyStar / Freepik

Складові:

  • 3-4 картоплини
  • 300 г свіжої капусти
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 буряк
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • рослинна олія
  • чорний перець горошком
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Картоплю нарізати кубиками, капусту нашаткувати, моркву і буряк натерти на крупній тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками.
  2. У киплячу підсолену воду покласти картоплю, через 5 хвилин капусту, лавровий лист і перець горошком і проварити на середньому вогні.
  3. Тим часом підсмажити буряк, моркву і цибулю на рослинній олії, прикрити кришкою і тушкувати на повільному вогні, додавши трохи яблучного оцту або лимонної кислоти і томатну пасту.
  4. Готові овочі перекласти в каструлю і варити борщ до готовності. Дати настоятися і подавати з розтертим часником.

Розсольник з перловкою

889456_900

Фото: Xcook Info

Складові:

  • 300-400 г грибів
  • 2 середніх солоних огірки
  • 2 середніх картоплини
  • 1 середня цибулина
  • 1 стакан огіркового розсолу з домашніх заготовок
  • 1-2 столові ложки перлової крупи
  • 1-1,5 ч.ложки солі (або за смаком)
  • 0,5 ч.ложки чорного меленого перцю
  • 1 лавровий лист

Рецепт приготування:

  1. Промиті гриби нарізати і помістити їх в суху сковороду або сотейник. Поставити сковороду на середній вогонь. Гриби виділять сік, в якому вони повинні тушитися хвилин 10-15 під кришкою.
  2. Закип'ятити близько 1 літра води, влити до грибів. Додати промиту перлову крупу і варити все разом близько 25 хвилин.
  3. Якщо огірки великі, їх краще очистити від шкірки і видалити насіння. Порізати огірки соломкою, покласти їх в невелику каструльку або сковороду, додавши 0,5 склянки води. Готувати огірки на невеликому вогні 10-15 хвилин.
  4. Цибулину почистити, розрізати навпіл і покласти зрізом на суху сковороду без масла. Туди ж покласти і лавровий лист. На середньому вогні просмажити овочі до почорніння, при цьому буде відчуватися приємний аромат смаженої цибулі. Готовий лук трохи охолодити і порізати дрібними кубиками. Промиту картоплю очистити і нарізати середнім кубиком.
  5. Коли перловка з грибами провариться 25 хвилин, додати в ту ж ємність цибулю, картопля, огірки, розсіл і лавровий лист. Довести розсольник до кипіння і варити ще 15 хвилин.
  6. За 5 хвилин до готовності потрібно спробувати бульйон і додати необхідну кількість солі і перцю. Дати розсольнику настоятися 20 хвилин перед подачею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Гарбузовий суп-пюре

bowl-with-delicious-pumpkin-soup_1220-478_01

Фото: valeria_aksakova / Freepik

Складові:

  • 700 г гарбузової м'якоті
  • 3-4 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 гілочка розмарину
  • 3-4 ст.л. рослинного масла
  • 700 мл овочевого бульйону
  • сіль, перець
  • Мускатний горіх – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі очистити від шкірки, помити. Нарізати великими кубиками.
  2. Розігріти сковороду з рослинною олією, додати цибулю, картоплю, гарбуз і гілочку розмарину. Гасити до м'якості, за бажанням додавши трохи води. Додати спеції.
  3. Розігріти овочевий бульйон.
  4. За допомогою погружного блендера пюрирувати овочі, попередньо видаливши розмарин.
  5. Перекласти овочеве пюре в каструлю і, помішуючи віночком, поступово влити бульйон. Довести до кипіння і зняти з плити.

Гороховий суп

soup-257521_960_720

Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 стакан сухого лущеного гороху
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 невеликих картоплини
  • 4 скибочки хліба
  • 3 горошини чорного перцю
  • 2 горошини запашного перцю
  • 1/2 ч. л. порошку каррі
  • свіжа зелень кропу і петрушки

Рецепт приготування:

  1. Горох перебрати, ретельно промити і замочити на кілька годин. Воду злити, горох насипати в каструлю, налити 1,5-2 літра води, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою. Через 10 хвилин додати очищену і нарізану картоплю. Поставити на вогонь і варити до напівготовності.
  2. Цибулю і моркву очистити. Цибулю подрібнити, моркву натерти на тертці. Обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву і продовжувати смажити до золотистого кольору.
  3. За бажанням збити суп блендером. Додати моркву з цибулею, посолити, поперчити і проварити ще кілька хвилин.
  4. Приготувати грінки: обсмажити роздавлений перець і карі, додати нарізаний кубиками хліб і обсмажити його до золотистої скоринки. Подавати разом з супом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, кому не можна обмежувати себе в їжі під час посту.

Як приготувати дієтичну закуску з огірків, дивіться у відеосюжеті:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти