I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Цвєтаєвський пиріг і інша смачна випічка з антонівськими яблуками

Кращі рецепти осінніх пирогів з яблуками

Кожній порі року – свої рецепти. І зараз, коли за вікном сиро та холодно, особливо хочеться домашнього затишку і смачного аромату випічки. Давайте візьмемо хрусткі, соковиті, з особливою кислинкою антонівські яблука і почнемо з дуже популярного Цвєтаєвського пирога. Згідно з легендою, саме їм пригощали своїх шанувальників сестри Цвєтаєви сто років тому.

Цвєтаєвський пиріг

Реклама
7_ls.1534850351
Цвєтаєвський пиріг
Фото: depositphotos.com

Для тіста:

Реклама
  • 1 1/2 склянки борошна (склянка – 240 мл)
  • 1/2 склянки сметани
  • 150 г вершкового масла розтопленого і охолодженого
  • 1/2 ч. л. гашеного соди
  • 3/4 склянки цукру 1 яйце

Для крему:

  1. 1 стакан сметани
  2. 1 яйце
  3. 3/4 склянки цукру
  4. 3 ст. л. борошна
  5. 1 кг яблук

Рецепт приготування:

  1. Тісто вимісити все відразу, воно буде м'яке, і тому прямо руками розподілити його по формі. Зробити невисокі бортики. Яблука очистити, порізати тонкими скибочками.
  2. Для крему-заливки в сметану покласти яйце, цукор, 3 ст. л. борошна і злегка збити до однорідності.
  3. Яблука рівномірно викласти на тісто, зверху залити кремом і випікати в духовці при температурі 180-200 градусів С. Час приготування – від 50 хвилин до години. Потім можна залишити в духовці доходити.
  4. Пирогу дати можливість повністю охолонути і тільки потім розрізати.
  5. Якщо на наступний день залишиться кілька шматочків, то здивуєтеся, наскільки вони гарні. Крем стає дуже густим і іншим за консистенцією. Багато кулінарів вважають за краще подавати Цвєтаєвський пиріг наступного дня.

Насипний пиріг з яблуками

Реклама
depositphotos_81702500_m-2015
Насипний яблучний пиріг
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • близько 1 кг яблук
  • вершкове масло трохи більше півпачки
  • ванільний звичайний цукор для посипання поверхні пирога

Для сухої суміші:

  • по 1 склянці борошна, манної крупи та цукру
  • 1 1/2 ч. л. розпушувача
  • ванільний цукор або кориця

Рецепт приготування:

  1. Приготувати суху суміш: борошно бажано просіяти. З'єднати борошно з розпушувачем, цукром, манною крупою, ванільним цукром і добре перемішати. Яблука вимити, очистити і натерти на крупній тертці.
  2. Форму прокласти пергаментом (можна трохи змастити) і викласти шари: шар сухої суміші, шар тертих яблук. Таким чином чергувати шари до заповнення форми (останнім шаром повинна бути суха суміш). Зверху натерти на крупній тертці добре охолоджене вершкове масло.
  3. Випікати при 180 градусів C близько 40-45 хвилин. Готовий пиріг вийняти з духовки, дати остаточно охолонути.

Яблучно-лимонний пиріг

depositphotos_11744130_m
Закритий яблучний пиріг
Фото: depositphotos.com

Складові:

Для тіста:

  • 200 г масла кімнатної температури
  • 350 г борошна з розпушувачем
  • 200 г сметани
  • 1/2 склянки цукру

Для начинки:

  • 4 середніх кислуватих яблук
  • 1 лимон
  • 3/ 4-1 стакан цукру (в залежності від кислоти яблук)

Рецепт приготування:

  1. Змішати всі продукти для тіста. Зробити кулю і загорнути її в харчову плівку. Покласти на 1 годину в xолодильник.
  2. Яблука очистити і натерти на крупній тертці. Так само натерти очищений від шкірки лимон. Засипати цукром. Начинка дасть багато соку, який потім можна застосувати для приготування інших страв – наприклад, м'яса або соусу до м'яса.
  3. Взяти форму 30x25 см, розмістити 2/3 тіста, злегка посипати борошном і викласти начинку. Потім розкачати 1/3 тіста, що залишилося та накрити їм начинку. Випікати при 180 градусів С 40-45 хвилин.
  4. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.

І наостанок нагадаємо про корисні властивості яблук: ці фрукти корисні для зубів, шкіри, травлення, при розладах шлунку, анемії, слабкості, дизентерії (встановлено, що сік антоновки знищує мікроби, що викликають дизентерію), хворобах серця, ревматизмі, проблемах із зором і подагрі. 

Нагадаємо, раніше ми рецептом тарта Татен від Даші Малахової. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати улюблені тістечка Різ Уізерспун.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти