Це шоколадне печиво – ідеальний десерт на День святого Валентина. Воно дуже м'яке, ароматне і смачне.
Печиво на День Валентина
Інгредієнти:
- 1/2 склянки вершкового масла кімнатної температури
- 2/3 склянки коричневого цукру
- 1/4 склянки цукрового піску
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 яйце
- 1 столова ложка води або кави
- 2 столові ложки какао-порошку
- 115 г гарячого шоколаду в порошку, сухої суміші для шоколадної глазурі або порошкового шоколадного пудингу
- 1 1/4 склянки борошна
- 1/2 чайної ложки харчової соди
- 1/4 чайної ложки солі
- 1 1/4 чашки дрібних рожевих і червоних драже
- 1/4 чашки кондитерської посипки у вигляді сердечок
Рецепт приготування:
1. Застеліть деко для випічки пергаментним папером.
2. Вершкове масло і обидва види цукру збийте міксером. Додайте ванільний екстракт, яйце і воду (або каву). Всипте какао-порошок і суміш для пудингу. Перемішайте до отримання однорідної маси.
3. З'єднайте борошно, харчову соду і сіль. Всипте до масляної суміші і замісіть тісто, додавши цукерки і посипку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Набираючи по 2 столові ложки тіста, сформуйте кульки і викладіть їх на деко на відстані одна від одної. Втисніть по кілька додаткових цукерочок в кожне печиво і прикрасьте посипкою. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на годину.
5. Розігрійте піч до 180 °С. Злегка розплющіть кожну кульку. Випікайте печиво близько 10-15 хвилин.
6. Остудіть готове шоколадне печиво на решітці. Його можна зберігати в герметичному контейнері до 5 днів або заморозити на строк до 3 місяців.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати капкейки на День Валентина з сюрпризом. Ми також ділилися рецептом рожевих млинців у вигляді сердечок.
Дивіться відео, як приготувати рожеві сирники: