Шоколад – один з найвідоміших афродизіаків. Смачний шоколадний торт допоможе створити романтичний настрій на День святого Валентина.
Шоколадний торт у вигляді серця
Інгредієнти:
Для тіста:
- 3 великих яйця, розділених на жовтки і білки
- 1 великий яєчний білок
- 200 г дрібного цукру
- 85 г борошна
- 40 г какао-порошку
- 1 1/4 чайні ложки розпушувача
- 1/2 чайної ложки соди
- дрібка солі
- 120 мл рослинної олії без запаху
- 80 мл кави або води
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Крем:
- 120 мл вершків для збивання
- 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
- 30 г дрібного цукру або пудри
- 3/4 столової ложки какао-порошку
Для глазурі:
- 230 г нарізаного чорного шоколаду
- 180 мл жирних вершків
- 30 г вершкового масла
- 1 столова ложка коньяку або бренді
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 градусів С.
- Змастити маслом 23 см форму у вигляді серця і присипати її борошном.
- Приготувати тісто. Розділити яйця кімнатної температури на білки і жовтки. До білків додати додатковий яєчний білок.
- Перемішати 130 г цукру, борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль. Відкласти в сторону.
- Віночком перемішати рослинну олію, каву або воду і ванільний екстракт.
- Міксером збити жовтки в пишну світлу масу. Продовжуючи збивати, влити масляну суміш. Поступово додати борошняну суміш і добре збити.
- В окремій мисці збити яєчні білки до появи м'яких піків. Поступово додати цукор і збити до міцних піків.
- У кілька прийомів додати збиті яєчні білки в тісто, акуратно перемішати силіконовою лопаткою.
- Вилити тісто в підготовлену форму і випікати близько 35-45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити корж у формі протягом 10 хвилин, потім перекласти на решітку і дати повністю охолонути.
- Приготувати крем. У великій мисці перемішати вершки, ванільний екстракт, цукор і какао-порошок. Накрити кришкою і поставити миску до холодильника на півгодини. Потім збити до міцних піків.
- Розрізати спечений пиріг на два коржі. Перевернути верхній шар торта (так, щоб верх пирога став низом) і змастити його шоколадним кремом. Накрити другим коржем, злегка притиснувши зверху, і знову змастити кремом. Прикрити торт поліетиленовою плівкою і помістити до холодильника на кілька годин або на ніч.
- Приготувати глазур. Залити розламаний на шматочки шоколад вершками, що киплять. Дати постояти кілька хвилин і акуратно перемішати віночком, додати коньяк. Вилити глазур на центр торта. За допомогою великої лопатки розподілити її по всій поверхні. Поставити торт до холодильника, щоб глазур застигла.
- Перед подаванням торт можна прикрасити шоколадними трюфелями або свіжими ягодами.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати торт "Червоний оксамит" на День святого Валентина. Ми також ділилися рецептом капкейків з сюрпризом.
Дивіться відео, як приготувати домашній шоколадний лікер:
Читайте також: